U toku je konkurs Javne biblioteke u Doljevcu za učešće na Dečjoj književnoj koloniji

Tradicionalna manifestacija u organizaciji Javne biblioteke u Doljevcu, Dečja književna kolonija priprema se za početak sledećeg meseca u Doljevcu. Tim povodom ova ustanova kulture raspisala je konkurs za učešće na toj manifestaciji koja slavi dečje stvaralaštvo.

Pravo učešća imaju osnovci od 4. do 8. razreda, a potrebno je da svi mali sanjari, zaljubljenici u pisanu reč, pošalju tri do pet pesama ili kratkih priča na mail adresu Javne biblioteke n.bibliotekadoljevac@yahoo.com ili poštom na adresu: Javna biblioteka, 18 410 Doljevac, ulica Nikole Tesle br.28, sa naznakom za Dečju književnu koloniju.

Rok za slanje radova je do 1.oktobra, a dvanaestoro najboljih učenika, koje bude odabrao stručni žiri, učestvovaće na ovoj manifestaciji koja slavi dečju književnost.

Inače, Dečja književna kolonija jedinstvena je manifestacija u ovom delu zemlje, a svake jeseni sve više dece zainteresovano je da na njoj učestvuje i tako pokaže svoj talenat za pisanje. –Nama je drago što sve više dece pesnika dolazi u Doljevac tokom održavanja ove manifestacije i što napajaju plodnu doljevačku zemlju lepim rečima i pesmama, kažu organizatori, jer je i cilj naše ustanove približavanje knjige najmladjoj populaciji, prepoznavanje talenata, edukacija i informisanje dece talenata, mladih pesnika,  kao i očuvanje pisanja na dijalektu.

Dečja književna kolonija trajaće od 10. do 16. oktobra i ove godine je dvanaesta po redu.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *