U Žitorađi potpisan ugovor o realizaciji projekta „Pomoć u kući“

U Žitorađi je danas potpisan ugovor između lokalne samouprave i NVO Inkluzija danas o pomoći u kući, odnosno o angažovanju gerontodomaćica koje će pomagati i obilaziti stare stanovnike opštine Žitorađa i osobe sa invaliditetom. Kako kaže predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević ovaj projekat je podržalo i Ministarstvo za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja za koji je izdvojeno 2 miliona i 616 hiljada dinara. Kako je istakao ovaj projekat se realizuje već treću godinu za redom, a biće obuhvaćeno oko 80 lica kojima će gerontodomaćice pomagati.

Ivan Krstović iz NVO Inkluzija danas ističe da je projektom „Pomoć u kući“ predviđena svakodnevna pomoć starim i invalidnim licima, a biće angažovano 15 gerontodomaćica. Projekat će biti realizovan u naredna tri meseca, a uposleni radnici obilaziće svakodnevno 80 korisnika.

Ivan Stanojević, predsednik opštine Žitorađa, ističe da projekat predviđa pomoć u kući starim i invalidnim licima odnosno pružaju usluge koje podrazumevaju nabavku hrane, nabavku lekova, odlazak u kupovinu, pomoć u održavanju higijene i slično. Dodaje da je ovaj projekat podržalo i Ministarstvo za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja i da će oko 15 domaćica, u naredna tri meseca, redovno obilaziti korisnike koje trenutno imaju na spisku, a ukoliko bude bilo potrebe, u narednom ciklusu povećaće broj korisnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *