Udruženje CDP Doljevac obezbedilo sredstva za izgranju invalidske rampe Danijeli iz Čapljinca

Juče je u prostorijama Javne biblioteke u Doljevcu u organizaciji Udruženja obolelih od cerebralne i dečije paralize održana promocija dva romana autorke i članice doljevačkog udruženja invalida Danijele Jovančić iz Čapljinca.
Kako kaže Tanja Stanković predsednica ovog doljevačkog udruženja Danijela je napisala dva romana „petoparci“ i „Kuda ideš svete“, jako je talentovana, ali i da zbog invaliditeta i nedostatka rampe dve godine nije napustila svoj dom.
Stakovićeva sa ponosom ističe da je tokom promocije pronašla donatore i ljude dobre volje koji će do kraja sledećeg meseca Brankici napraviti rampu. Radove će izvoditi firma „Elmont“ iz Niša, a finansijska sredstva obezbediće Fondacija Banka hrane u Srbiji i Zajednica Grka u Srbiji.
– Jako sam zahvalna direktorki forme „Elmont“ iz Niša Gordani Labović čija će firma, po svim standardima EU napraviti rampu, a inače ovo preduzeće zapošljava upravo i ljude sa invaliditetom. Imala je sluha za problem koje ima naša članica Danijela i srdačno je prihvatila predlog da se Danijeli omogući izgradnja rampe kako bi mogla da izađe iz kuće- kaže Tanja Stanković.
Ona dodaje da Danijela živi sama sa majkom, da imaju rampu, koja je jako strma, majka je starija žena i nije u mogućnosti da Danijelu u invalidskim kolicima spusti niz tu rampu.
Takođe, novčana sredstva i materijal obezbediće Fondacija Banka hrane u Srbiji, ali i Zajednica Grka u Srbiji. Oni su obećali da će, kako kaže Stankovićeva, obezbediti neophodni materijal, a firma „Elmont“ neće naplatiti usluge izgradnje rampe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *