Ubijen Oliver Ivanović

oliverLider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović podlegao je povredama nakon što je na njega pucano u Kosovskoj Mitrovici, potvrđeno je RTS-u.

Na Olivera Ivanovića nepoznati napadači ispalili su više metaka. Dovezen je u bolnicu u besvesnom stanju, lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali je Ivanović podlegao povredama.

U 9:30 časova lekari bolnice u Kosovskoj Mitrovici proglasili su smrt Olivera Ivanovića.

Ranije je javlјeno da su na Ivanovića pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke.

Deo grada u kojem se napad dogodio blokirale su jake policijske snage.

Tri sata nakon atentata na Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, kosovska policija potvrdila je da se radi o ubistvu i saopštila da su “na licu mesta pronađeni određeni dokazi koji ce se koristiti u daljem toku istrage”.

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je danas da je nakon jutrošnjeg ubistva Olivera Ivanovića u opštinama na KiM u kojima Srbi čine većinu situacija mirna i da nema većih problema, osim nelagodnosti i nemira.

Srpska delegacija u Briselu prekida danas ponovo započete pregovore i hitno se vraća za Beograd zbog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Oliver Ivanović je rođen 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana.

Osnovnu školu, srednju školu, kao i Mašinski fakultet završio je u Kosovskoj Mitrovici. Naknadno je apsolvirao na Ekonomskom fakultetu u Prištini.

Živeo je u Kosovskoj Mitrovici. Bio je u braku i imao tri sina.

Oliver Ivanović se od januara 2014. godine zajedno sa još četvoricom Srba nalazio u pritvoru u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici gde se teretio za navodni ratni zločin nad civilnim stanovništvom na Kosovu i Metohiji 1999. i 2000. godine.

Optužnica je podignuta u novembru 2014. godine, a suđenje je počelo 18. decembra 2014. godine.

Zbog odbijanja da ga puste da se brani sa slobode Oliver Ivanović je 7. avgusta 2015. počeo štrajk glađu, dok je 14. avgusta zbog narušenog zdravlјa prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

U februaru 2017. godine mu je ukinuta prvostepena presuda i naloženo je novo suđenje. Potom je bio u kućnom pritvoru, a od aprila 2017. godine je određeno da se brani sa slobode, pise RTS.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *