Udruženje „Živeti uspravno“ organizovalo vakcinaciju protiv gripa za svoje članove

Danas je udruženje invalida „Živeti uspravno“ u Doljevcu sprovelo organizovanu akciju vakcinacije članova protiv sezonskog gripa. Kako kaže Dragana Božić iz ovog udruženja članovi su najpre prošli detaljan lekarski pregled od strane lekara opšte prakse doljevačkog Doma zdravlja, a zatim, uz pozitivno mišljenje lekara, i vakcinisani. Ona dodaje da je danas oko dvadesetak članova primilo vakcinu i zahvalila se doljevačkom Domu zdravlja na saradnji. Kako ističe veoma je važna zaštita ove  kategorije stanovništva jer njihovi članovi, pored određenog stepena invaliditeta, imaju i pridružene hronične bolesti, poput dijabetesa ili kardiovaskularna oboljenja.

  • Nama je cilj da ovakvim akcijama omogućimo našim članovima da na vreme prime vakcinu protiv gripa, jer u vreme aktuelne epidemije korona virusa, zaštita od sezonskog gripa je veoma važna, a svima je poznato da se imunitet stiče dve do tri nedelje nakon vakcinacije, tako da su naši članovi na vreme zaštićeni. Prioritet nam je zdravlje naših članova pre svega  kaže Božićeva.

Ovu akciju udruženje sprovodi svake godine kao vid zaštite i očuvanja zdravlja članova, ali i da bez čekanja i zakazivanja obave neophodne preglede i iskoriste mogućnost besplatne vakcinacije.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *