Uhapšeni upravnik i vaspitač KPZ Niš zbog mita

Tri osobe su uhapšene zbog mita za uslovni otpust iz zatvora u Nišu, među kojima su i upravnik i vaspitač tog zatvora. Osumnjičeni su da su tražili 5.000 evra za pozitivan izveštaj o zatvoreniku.

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA, uhapšeni su upravnik niškog zatvora D. P. i zatvorski vaspitač S.M. kao i H.J, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Oni se sumnjiče da su kao organizovana kriminalna grupa tokom ove godine stvorili plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji pristaju da im daju 5.000 evra.

Nakon prijema novca, sačinio bi se izveštaj, na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ Niš pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta osuđenika-davaoca mita.

– Takođe, krivična prijava će biti podneta i protiv D. I. (osuđenika KPZ Niš), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita iz člana 368 stav 1 KZ – saopštili su iz Tužilaštva.

Uhapšenima se na teret stavlja i krivično delo primanje mita i krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, saopšteno je iz tužilaštva.

Pretresi su u toku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *