Uskršnji vašar u školi u Malošištu

U petak, 30.marta, u holu škole u Malošištu biće održan, prvi put, Uskršnji vašar.  Ovaj zanimljivi vašar ogranizuje kolektiv učitelja u saradnji sa učenicima od prvog do četvrtog razreda ali i roditelja, koji su uzeli učešća u izradi uskršnjih dekoracija. Učešće na Uskršnjem vašaru uzeće i predškolska grupa dece iz Malošišta.

  • Mi smo hteli da na ovaj zanimljiv način obeležimo veliki hrišćanski praznik Uskrs.Prethodnih dana organizovali smo uskršnje radionice, gde su deca sa roditeljima i učiteljima pripremali uskršnje dekoracije i ukrašavali jaja. – kaže učiteljica Danijela Mitrović iz škole u Malošištu u izjavi za radio Koprijan.

Kako kaže, planirali su da vašar održe u prostorijama škole u Malošištu u vremenu od 16.30 do 17.30 sati , ali ako vremenski uslovi to dozvole, izložbeni štandovi biće postavljeni na terenima školskog dvorišta.

  • Uskršnji vašar biće i prodajnog karaktera. Dekoracije koje su izradili učenici imaće simbolične cene od 50 do 200 dinara, a sav novac koji prikupimo biće uplaćen u humanitarne svrhe. – istakla je učiteljica Danijela .

Takođe, svoj štand na Uskršnjem vašaru imaće i deca koja pohađaju predškolsku ustanovu “Lane” odeljenje u Malošištu.

  • Za sutra u 11 sati zakazana je kreativna radionica, u prostorijama predškolske grupe u Malošištu,  gde će deca zajedno sa roditeljima ukrašavati jaja i praviti uskršnje korpice za jaja ali i druge zanimljive dekoracije. Svako dete imaće po dva izložbena rada, a mi ćemo se potruditi da naš izložbeni štand bude što originalniji na Uskršnjem vašaru u školi.- rekla nam je vaspitačica Tanja Mitić.

Na kraju razgovora, učiteljica Danijela, pozvala je sve roditelje, bake, deke i sve ljude dobre volje da posete Uskršnji vašar , za koji se nada da će postati tradicionalan, i da svojim prisustvom i kupovinom rukotvorina podrže trud dece i učitelja.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *