Uspešna školska takmičenja doljevačkih djaka

U doljevačkoj osnovnoj školi “Vuk Karadžić” svake godine u ovo vreme vrlo je živo i to ne samo tokom radne nedelje, već i za dane vikenda. Razlog su opštinska takmičenja koja se održavaju gotovo svake subote, a ove godine djaci iz naše opštine na, do sada održanim takmičenjima, dobro su se pokazali, kažu u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Prošlog vikenda učenici su se nadmetali  na Književnoj olimpijadi, a takmičili su se i iz tehničkog i geografije. –Rezultati uvek mogu biti i bolji, ali mogu reći da smo zadovoljni pokazanim znanjem naših učenika, jer iz svakog predmeta ima djaka koji su se plasirali u dalji tok takmičenja, kaže Vlasta Cenić profesor srpskog jezika u doljevačkoj osnovnoj školi.

Na okružno takmičenje Književne olimpijade plasiralo se troje učenika sedmog razreda, dok osmaci ovoga puta nisu imali sreće. Cenić kaže da razloge treba tražiti, izmedju ostalog, i u vrlo nezgodnim pitanjima koja nisu bila primerena odredjenom razredu i planu i programu.

Bilo kako bilo troje učenika sedmog razreda ići će u Niš na okružno takmičenje, a to su Milić Isidora iz Doljevca, Vušaj Teodora iz Pukovca i Mitrović Aleksa iz Pukovca.

Nadmetanja najboljih se nastavljaju, pa će tako već u petak 23. marta biti održano okružno takmičenje  Čitalića. Domaćin ove smotre biće OŠ “Aleksinački rudnici” u Aleksincu. Početak takmičenja je u 12 časova. Već u subotu 24.marta je i školsko takmičenje iz srpskog jezika i književnosti.

Najboljima čestitamo i očekujemo lepe vesti i sa narednih smotri znanja!

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *