Vanredni lokalni izbori- glasačka mesta u Malošištu u Domu kulture

U ponoć na teritoriji opštine Doljevac, kao i u još tri opštine u Srbiji, počela je predizborna tišina, uoči izbora koji se održavaju u nedelju 16.decembra. Opštinska izborna komisija proglasila je šest izbornih lista kaže u izjavi za radio Koprijan Gordana Cvetković sekretar Opštinske izborne komisije. Ona je dodala da će građani Doljevca  glasati na 37 izbornih mesta.

Cvetkovićeva je navela da zbog radova na adaptaciji i rekonstrukciji škole u Malošištu glasačka mesta u ovom naselju biće u Domu kulture, gde će  građani iz 5 izbornih jedinica moći da ostvare pravo glasa.  Biračko pravo na teritoriji opštine Doljevac ima 14.714 građana.

Izbori za odbornike Skupštine opštine Doljevac biće održani 16.decembra 2018.godine, a Opštinska izborna komisija proglasila je šest izbornih lista, kaže u izjavi za radio Koprijan Gordana Cvetković sekretar Opštinske izborne komisije. Ona je dodala da će građani Doljevca  glasati na 37 izbornih mesta, u vremenu od 7 do 20 sati.

Pod rednim brojem jedan proglašena je lista „Aleksandar Vučić- Zato što volimo Doljevac“,  koju je podnela koalicija „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Doljevac“.

Pod rednim broj dva je lista „Milan Krkobabić- Partija ujedinjenih penzionera Srbije- I Doljevac je Srbija“  koju je podnela partija Ujedinjenih penzionera Srbije.

Pod rednim brojem tri je lista „Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije- SPS Ivica Dačić“ koju je podnela Socijalistička partija Srbije.

Pod rednim brojem četiri je lista  „Jedinstvena Srbija- Dragan Marković Palma“ koju je podnela Jedinstvena Srbija.

Pod rednim brojem pet je izborna lista „Doktor Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ koju je podnela Srpska radikalna stranka.

I pod rednim brojem šest je lista grupe građana „Za demokratski Doljevac“.

Inače, predizborna ćutnja je počela u ponoć i zabranjeno je pored  izborne propagande i  održavanja javnih skupova, isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta.

Tokom predizborne tišine dozvoljeno je  emitovanje informacija o odzivu birača i spotova kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

Sekretar komisije je pozvala glasače da u nedelju iskoriste svoje glasačko pravo i izadju na vanredne lokalne izbore.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *