Velika sala Javne biblioteke u Doljevcu dobila nov pod i nove i stolice

Radovi na rekonstrukciji velike sale Javne biblioteke u Doljevcu privode se kraju. Zamenjeni su podovi, a u toku je i montiranje novih stolica, njih 356. Vrednost investicije je 7 miliona dinara, od čega je ulaganje Ministarstva kulture 5 miliona, putem projekta „Gradovi u fokusu“, koji se realizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom, dok je opština Doljevac uložila 2 miliona dinara. Izvodjač radova je firma Vizor inženjering iz Temerina.

Podsetimo, u pomenutoj velikoj sali plafon i bočni zidovi su ranije rekonstruisani,  sve prostorije i u starom i u nadogradjenom delu zgrade, kao i fasada, stolarija zgrade i dvorište, a postavljeno je i grejanje. Rekonstrukcija je počela 2015. godine.

Direktor ustanove Bogi Mitić, kaže u izjavi Radio Koprijanu, da se nada još jednom ulaganju nadležnih do kraja godine, za uredjenje pozornice, čime bi rekonstrukcija objekta ove ustanove bila potpuna. –I do sada smo, kako kaže, imali odličnu saradnju sa Ministarstvom kulture i očekujem da naidjem na razumevanje i za ove radove. U planu je, ukoliko realizujemo i taj projekat, promena zavesa na sceni, krečenje, zamena kompletne rasvete i muzičke opreme, za šta je potrebno oko 2,3 miliona dinara.

Takodje, kako naglašava Mitić u završnoj su fazi i radovi na uredjenju bogatog bibliotečkog fonda, s obzirom na to da je prostor za smeštaj ovog književnog blaga proširen.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *