Veliki planovi KUD-a “Pukovački vez”

Godišnja Skupština KUD-a “Pukovački vez” iz Pukovca biće održana 1.marta u Domu kulture u Pukovcu, sa početkom u 19 sati.

Kako kaže Predrag Stefanović, predsednik UO ovog društva, pored izveštaja o radu za proteklu godinu i izlaganja finansijskog izveštaja, biće izabrani i članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

  • Planom i programom KUD-a “Pukovački vez” za 2019.godinu predviđeno je da se formiraju folklorne sekcije u Draškovcu, Brestovcu, Knežici i Šarlincu, pošto iz tih mesta imamo interesovanje dece i omladine da se bave folklorom – rekao je Stefanović u izjavi za Radio Koprijan.

Ovo folklorno društvo planira da u ovoj godini učestvuje na četiri Međunarodna festivala, ali i na ovdašnjim kulturnim događajima.

  • Naši folkloraši će najverovatnije svoje igračko umeće predstaviti publici na „Dživdžan-festu“ u Vrnjačkoj banji, učestvovaće i na manifestaciji „Neka živi selo naše“ u Draincu kod Svrljiga, u okviru „Markovih dana“ u Boljevcu i Tekiji kod Paraćina.  Što se tiče ovdašnjih nastupa, mi smo redovni učesnici Jovanjdanskog sabora u Orljanu, nastupamo i za Dan opštine Doljevac, kao i na svečanom otvaranju Pukovačkog vašara 14.septembra- istako je Stefanović.

On dodaje da će uputiti predlog opštinama Doljevac i Leskovac da se formira i održi trodnevni Međunarodni festival, na kome će okupiti veliki broj kulturno-umetničkih društava iz zemlje i regiona, kako bi uz pesmu i igru, promovisali turizam i turističke potencijale ove dve opštine.

Stefanović je istakao da se nada Međunarodnoj razmeni folkloraca sa Makedonijom i Austrijom, kao i da će nastaviti stručno usavršavanje folkloraša ovog društva.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *