“Vitezovo proleće”- Učenici iz Malošišta dobitnici nagrada

Doljevački đaci bili su deo najvećeg festivala za decu na Balkanu „Vitezovo proleće“ koji organizuje književni časopis za decu „Vitez“.  Festival je održan sedamnaesti put, 12.maja 2019. godine, u Sava Centru u Beogradu uz učešće poznatih dečijih pisaca, javnih ličnosti i više hiljada dece, njihovih roditelja i učitelja iz cele Srbije. I ovog puta, na praznik stvaralaštva za decu i mlade, doljevački đaci okitili su se nagradama.

Na manifestaciji deci iz opštine Doljevac dodeljene su nagrade za likovno stvaralaštvo. Učiteljica OŠ „Vuk Karadžić“ u Malošištu Danijela Mitrović kaže da je jako ponosna i zadovoljna što su i ove godine deca iz doljevačke opštine osvojila nagrade.

  • Konkurs je bio otvoren u časopisu „Vitez“ februara ove godine i trajao je do sredine aprila . Za to vreme učenici su sa svojim učiteljima birali teme i pesnike i stvarali likovne radove.  Deca su kao nagradu dobila knjige i diplome- kaže učiteljica Danijela u izjavi za radio Koprijan.

Deca koja su učestvovala na ovogodišnjem nagradnom konkursu, a čiji je organizator Književni časopis za decu „Vitez“ i koja su dobila nagrade  su učenici II/12 odeljenja iz Malošišta,  Lenka Ilić, Lana Stanojević, Jefimija Strahić, Mihajlo Jovanović, Miloš Živković i Matija Jovanović, koji su uz podršku učiteljice Jelice Vasić, slali svoje likovne radove. Takođe, učenik iz škole u Pukovcu odeljenja IV/10 učitelja Olivera Mitrovića, Vuk Stanković dobio je nagradu.  Odličja za likovne radove na Festivalu uručena su i deci odeljenja IV/12 u Malošištu učiteljice Danijele Mitrović, a nagrađeni đaci su Dunja Tošić, Marko Jovanović, Staša Cekić i Bogdan Rajković.

  • Za decu je ovo jedno posebno iskustvo, jer mogu da i vide i upoznaju pesnike čije stihove uče, čitaju i recituju. Poznati pesnici potpisali su učenicima knjige koje su oni dobili kao nagradu- istakla je učiteljica Danijela Mitrović.

Učiteljica dodaje da je ovo veliki uspeh za učenike, njihove učitelje i školu „Vuk Karadžić“ Doljevac.

Ona je istakla da je učešće na „Vitezovom proleću“ već postala tradicija doljevačkih đaka i škole, jer ovo nije prvi put da deca osvoje nagrade na ovom konkursu. Podsetimo, učenici iz Malošišta prošle godine osvojili su nagrade na ovom Festivalu. Učiteljica Danijela ističe da svrha ovog takmičenja nije samo osvajanje nagrada već i motivacija dece da se bave književnošću, slikarstvom, umetničkim i kreativnim zanimanjima.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *