Za Babićevog vozača 4 i po godine zatvora za saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi Doljevac

Sudjenje za tešku saobraćajnu nesreću koja se dogodila na naplatnoj rampi Doljevac januara 2019. godine, a u kojoj je poginula 51-godišnja Stanika Gligorijević  iz okoline Knjaževca dobila je svoj sudski epilog.

Naime, Dejanu Stanojeviću, vozaču bivšeg direktora Koridora Srbije Zorana Babića, pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu kazna je povećana na 4 godine i 6 meseci zatvora zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila pre skoro 3 godine na naplatnoj rampi “Doljevac. Kako je utvrđeno tokom istrage, Stanojević je službenom “škodom superb” krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u “opel astru” koja je bila na kanalu ispred njega usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo “folksvagen pasata” koji je napuštao rampu.

Aprila je, podsetimo, Osnovni sud odlučio da kazna Babićevom vozaču bude 3 godine i 10 meseci. Nakon 8 meseci Apelacioni sud je preinačio presudu i Stanojevića osudio na dužu zatvorsku kaznu. Babićev vozač delimično je priznao krivicu, ali je kao glavnog krivca za udes video vremenske uslove.

Stanojeviću je suđenje počelo u novembru 2019. godine, i bilo je praćeno mnogobrojim spekulacijama i kontroverzama.

Nakon izricanja presude sestra nastradale Stanike Gligorijević, Mirjana Aleksić, koja je takođe povređena u toj saobraćajnoj nesreći, kaže da nije zadovoljna presudom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *