Završena 12. Dečja književna kolonija u Doljevcu

Završena je 12. po redu Dečja književna kolonija u Doljevcu. Deca iz Kragujevca, Prokuplja, Blaca, Jelašnice i Niša njih 12-toro, 6 dana je boravilo u Doljevcu, i uz pomoć mentora pisali i stvarali, družili se i stekli nova i trajna prijateljstva. Na kraju ove manifestacije, organizator Javna biblioteka Doljevac,  učesnicima i školama  podelila je plakete. Direktor ove kulturne ustanove Bogi Mitić kaže da su deca, učesnici kolonije, izuzetno daroviti mladi pisci i da su napisali više od pet pesama koje će se njihovi radovi uskoro naći u Zborniku.

Dodaje, ta su tokom šesta dana boravaka u Doljevcu, sa njima radili istaknuti pisci za decu, profesori srpskog jezika i književnosti, da im je svaki dan bio ispunjen i da su se trudili da im boravak ovde bude kao kod kuće.

  • Pored radionica koje su se održavale svakog dana, sa decom smo obišli sve kulturne znamenitosti našeg kraja, ali i organizovali i druženje u konjičkom klubu Nonius iz Gorenjeg Međurova. Takođe, deca su obišla i Akva park-dodaje Mitić.

Direktor Mitić kaže da su u subotu, poslednjeg dana druženja, organizovali koktel za deci i njihove roditelje i da su tom prilikom svim učesnicima, ali i školama iz kojih dolaze, podelili plakete.

  • Svake godine učesnicima Dečje književne kolonije delili smo zahvalnice za učešće, ove godine, prvi put, podelili smo plakete- kaže Mitić.

Mladi pesnici ostavili su preko pedeset radova koji će biti objavljeni u Zborniku, čiji je izdavač Javna biblioteka Doljevac. Inače, ovo je tradicionalna manifestacija, jedinstva u ovom delu zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *