Završena Dečja nedelja- Učenici iz Malošišta obradovali drugaricu Elenu

Dečja nedelja ove godine obeležana je pod sloganom „Dete je dete da ga volite i razumete“, a učenici su u skladu sa programom Dečje nedelje svakog dana na prigodan način obeležili ovaj značajni datum. Međutim, učenici III razreda OŠ „Vuk Karadžić“ isturenog odeljenja u Malošištu otišli su korak dalje, pa su drugarici Eleni, devojčici sa posebnim potrebama, poklonili zimsku jaknu. Dečja nedelje se svake godine obeležava u prvoj nedelji oktobra meseca, a ovoga puta od 4. do 10 oktobra.

Učiteljica trećeg razreda u Malošištu Danijela Mitrović kaže da Elena ne oskudeva u materijalnim stvarima, ali želja drugara iz odeljenja je bila da je u okviru Dečje nedelje iznenade poklonom. Novac su pored učenika ovog odeljenja dale i profesorka engleskog jezika Marija Perković i učiteljica Danijela.

  • Svaki dan u okviru obeležavanja Dečje nedelje imao je svoju boju, odnosno učenici, od prvog do četvrtog razreda, su trebali da obuku garderobu u boji , tako je ponedeljak bio „Plavi dan“ i crtali su u školskom dvorištu na temu dečjih prava i pravili odgovarajuće panoe u učionicama  ili u hodniku škole-kaže učiteljica Danijela.

Utorak je bio  „Crveni dan“  i u skladu sa tim svi učenici su trebali da obuku nešto crveno, a od aktivnosti organizovana je akcija „Drug-drugu“, odnosno razmena knjiga između drugova i drugarica u odeljenju.

Zatim su se nizali „Zeleni dan“ u sredu, „Beli dan“ u četvrtak i u petak obeležen je „Žuti dan“ i održana je radionica pod nazivom „Želim da razumeš“, tom prilikom Eleni su drugari iz odeljenja darivali poklon.

  • Elena je bila oduševljena poklonom, a ovog puta smo odlučili da joj darujemo jaknu za predstojeću zimu. Njena majka je istakla da Elena ne oskudeva u materijalnim stvarima, ali joj je pažnja drugova i drugarica veoma bitna, što je ona i svojim emocijama i osmehom pokazala tog dana. Majka malene Elene je, kao i svaki put, zbog nesebične podrške i pažnje dece svima u odeljenju darivala slatkiše- kaže učiteljica Danijela.

Ranijih godina drugari su Eleni kupovali knjige i enciklopedije, a svake Nove godine pravili su i paketić za svoju posebnu drugaricu.

Učiteljica Danijela na kraju razgovora posebno je iskazala veliku zahvalnost roditeljima đaka trećeg razreda u Malošištu, jer bez njihove podrške i razumevanja ne bi mogla da realizuje ovako lepe ideje i izmami osmeh na licu devojčice Elene.

M.J.

One thought on “Završena Dečja nedelja- Učenici iz Malošišta obradovali drugaricu Elenu”

  1. Зашто пишете истурено одељење Малошиште кад у Малошишту постоји школа 100 година. Дољевачка деца су ишла у Малошиште јер нису имали школу. Зато избаците ту реч кад је школа у Малошишту у питању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *