Žitorađa: Završetak bazena i nove investije u opštini

Na konferenciji za štampu OO SNS Žitorađa predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević istakao je da se lokalno rukovodstvo trudi da poboljša uslove za život građana kroz mnoge investicije koje se realizuju.Ovih dana radilo se na uređenju atarskog puta Donji Drenovac- Kare u dužini od oko 5 kilometara i radovi su  završeni.

  • Pored kompleksa bazena koji se uveliko gradi i čiji završetak uskoro očekujemo, a čiju je izgradnju jednim delom finansiralo Ministarstvo sporta u vrednosti od 120 miliona dinara, asfaltirane su i ulice u saradnji sa Ministarstvom privrede RS u opštini Žitorađa u vrednosti od 100 miliona dinara, uporedo sa tim radovima počela je i elektrifikacija polja u Samarinovcu, a vrednost radova je 42 miliona dinara- rekao je Stanojević.

On je dodao da je ovih dana raspisana još jedna javna nabavka vrednosti 44 miliona dinara, a za nabavku opreme za uređenje bazena .

  • Ovom nabavkom predviđena je kupovina tobogana za bazene ali i uređenje zgrade u okviru kompleksa gde će biti smeštena biletarnica, kabine za presvlačenje i  odlaganje stvari kao i tuš kabine i toaleti. Ovim sredstvima biće adaptirane i postojeće tribine – istakao je predsednik opštine Žitorađa.

Stanojević je rekao da će u toku ove nedelje biti raspisana još jedna javna nabavka, a tiče se izgradnje novog fudbalskog stadiona čija će prva faza radova koštati oko 13 miliona dinara.

Na konferenciji za novinare, koja je održana u prostorijama stranke, Stanojević je ocenio da radovi na elektrifikaciji polja u Samarinovcu teku po planu, a u narednom periodu, kako je istakao dogovoreno je sa ministrom poljoprivrede Nedimovićem da elektrifikacija polja bude proširena i na susedan sela Pejkovac i Držanovac.

Predsednik je istakao da će opštinska vlast u narednom periodu pristupiti izradi projektne dokumentacije, a tokom sledeće godine, biće elektrifikacijom obuhvaćene i KO Pejkovac i Držanovac.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *