home Društvo, Vesti Deca sutra dolaze u školu, ali neće biti nastave ni u OŠ, ni u Srednjoj školi Doljevac

Deca sutra dolaze u školu, ali neće biti nastave ni u OŠ, ni u Srednjoj školi Doljevac

Sutrašnji dan biće nenastavni za djake OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu, saopštavaju iz ove obrazovne ustanove. Zbog svih tragičnih okolnosti tokom jučerašnjeg dana, odlučeno je da deca sutra nemaju nastavu, ali će, kako preciziraju, doći u školu u 8 časova, bez knjiga, samo sa po jednim cvetom, koji će nakon minuta ćutanja ostaviti na za to predvidjeno mesto u školskom dvorištu, u znak solidarnosti sa djacima koji su juče u Beogradu tragično izgubili život, kada je na njih pucao njihov drug.

Predvidjeno je da deca ostanu  školi do 9 časova, a ovakva organizacija rada za petak, koji će biti prvi od tri Dana žalosti proglašenih zbog ove nezapamćene tragedije, važiće za i sva izdvojena odeljenja ovdašnje škole. U Doljevcu će prostor za polaganje cveća biti pored zgrade stare škole, naglašavaju iz uprave.

Nastave neće biti ni u Srednjoj školi Doljevac, potvrdio nam je direktor Bratislav Kitanović. Kaže da je na osnovu dopisa Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučeno da petak 5.maj bude nenastavni dan. –Pozivaju se svi učenici i nastavnici da dodju u školu u 13 sati, bez obzira na raspored časova za petak, kaže direktor. Prvi čas će biti simbolično održan u pomen žrtvama ovog dogadjaja s ciljem pružanja podrške učenicima radi sprečavanja traumatizacije i prevazilaženja reakcije na traumatski dogadjaj.

Nakon časa djaći će otići kućama, a za nastavnike će biti organizovano predavanje u amfiteatru na temu “Psihološke krizne intervencije u obrazovno-vaspitnim ustanovama”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *