home Društvo, Vesti LPA: Treća rata poreza na imovinu dospeva na naplatu 14.avgusta

LPA: Treća rata poreza na imovinu dospeva na naplatu 14.avgusta

Vlasnici nekretnina u Srbiji imaju još samo nekoliko dana da plate treću kvartalnu ratu ovogodišnjeg poreza na imovinu. Rok za plaćanje je 14. avgust, a to važi i za poreske obveznike koji još uvek nisu dobili poreska rešenja za 2020. godinu. Porez na imovinu plaća se, inače, kvartalno, i to u roku od 45 dana od dana početka tromesečja, tako da rate dospevaju oko 15. u mesecu: februaru, maju, avgustu i novembru.

Načelnica poreskog odeljenja u opštinskoj upravi opštine Doljevac Jasmina Paunović rekla je u izjavi Radio Koprijanu da ovu obavezu imaju i pravna i fizička lica i da je u pitanju akontacija koja se plaća na osnovu prošlogodišnjeg rešenja.

Poresko odeljenje je još početkom jula uradilo masovni obračun i sve dostavilo hibridnoj pošti, tako da će rešenja za porez na imovinu za 2020. godinu za fizička lica biti dostavljana od naredne nedelje. Mi inače uvek blagovremeno obaveštavamo i podsećamo poreske obveznike da izmire na vreme dospelu ratu. Inače, za oko dvadesetak dana, kada dobiju rešenja za ovu godinu, poreski obveznici se mogu informisati o ostatku duga koji su u obavezi da plate do kraja godine. Obaveštenja mogu dobiti i telefonom, što im se i preporučuje, nije neophodno da dolaze lično. Telefon opštine je 018/ 4 810 054 lokal 24.

Paunović dodaje da LPA ima i zakonsku obavezu da šalje opomene neredovnim platišama, a one se uglavnom dostavljaju krajem godine. Da do toga ne bi dolazilo načelnica još jednom poziva sve obveznike da redovno izmiruju dospele obaveze.

J.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *