home Društvo, Vesti Stigle nove doze vakcina protiv kovida 19

Stigle nove doze vakcina protiv kovida 19

Doljevački Dom zdravlja dobio je dodatne doze kineske vakcine. U prvoj isporuci bilo je opredeljeno za opštinu Doljevac 90 doza, a sada je stiglo još 111. Pacijenti su obavešteni i danas je u planu da oko 70 njih bude vakcinisano. Iz ove zdravstvene ustanove napominju da nema gužvi i čekanja, jer se radi o već unapred zakazanim terminima.

Lekari ocenjuju da je sve veće interesovanje ovdašnjeg stanovništva za vakcinu protiv kovida, i da pored pacijenata sa zakazanim terminom, primaju i one koji se nisu prijavili zvanično, jer obično se radi o starijim pacijentima kojima  je procedura prijave preko eUprave nepoznata.

I Dom zdravlja u Žitorađi dobio je dodatne doze kineske vakcine „Sinofarm“ protiv korona virusa.  Prethodne nedelje u ovoj ustanovi vakcinisano je 237 građana koji su izrazili želju da prime kinesku vakcinu protiv korona virusa, a sada je ova ustanova dobila dodatnih 399 doza. Kako ističu, svi pacijenti biće blagovremeno obavešteni o datumu i terminu vakcinacije kako se ne bi stvarale gužve. Vakcinacija se obavlja u ambulanti u jasenici. Prema poslednjim podacima na teritoriji opštine Žitorađa testirane su 34 osobe od kojih je jedna bila pozitivna na virus korone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *