Dan Srednje škole Doljevac obeležen danas u Javnoj biblioteci

Dan Srednje škole Doljevac obeležen je danas Svečanom akademijom u Javnoj biblioteci. U treću godinu rada ova obrazovna ustanova ulazi sa 186 učenika u 11 odeljenja i sa kadrom koji čini 57 profesora i pomoćnih radnika. Kao jedna od najmladjih, doljevačka Srednja škola može se pohvaliti vrhunskim uslovima za održavanje nastave, moderno opremljenim učionicama i kabinetima kao i mnogobrojnim vannastavnim aktivnostima, ali i osvojenim nagradama na prestižnim takmičenjima. Današnja svečanost bila je prilika da se pohvale i nagrade najzaslužniji učenici i profesori, a veliki broj djaka uzeo je učešća u kulturno-umetničkom programu, pod pokroviteljstvom svojih profesora, mentora.

Plan je da u narednim godinama broj odeljenja naraste na 14, a broj učenika na 300, rekao je, obraćajući se prisutnima, direktor škole Marko Cvetković. –Našu školu pohadjaju deca ne samo iz ovog kraja već i iz okolnih gradova i opština. Iz Gadžinog Hana imamo dva učenika, Leskovca njih 17, Žitoradje 18 iz Niša i okoline 14. Naši učenici obrazuju se za ekonomski i finansijsko-računovodstveni smer, kao i za kuvara i vozača motornih vozila. Za sve njih obezbedjen je besplatan prevoz, planiramo da sledeće godine nabavimo i kamion potreban za saobraćajni smer, opremimo kuhinju za djake koji su na smeru kuvara, uredjenu po HASAP standardima. Učestvujemo u ERASMUS projektu, planiramo posete drugim školama u Evropi, aktivna je i naša Učenička kompanija, realizujemo veliki broj radionica. Veliku pomoć u radu, od samog početka, pruža nam lokalna samouprava, kao i mnogobrojne ustanove i organizacije sa naše teritorije sa kojima imamo odličnu saradnju.

Danas su dodeljena i priznanja najzaslužnijim pojedincima, koji su svojim radom u prethodnom periodu pružili veliki doprinos u razvoju i promociji škole. Nagradjeni su doskorašnji direktor Bratislav Kitanović, profesori Jasna Petrović i Nikola Mladenović i njihov učenik Nikola Mihajlović koji je osvojio prvo mesto na takmičenju „Poslovni izazov“, kao i Veljko Janićijević pobednik konkursa za moto škole. Za izuzetnu saradnju i zasluge iz oblasti bavljenja humanitarnim radom nagradjena je Dragana Božić pomoćni radnik škole, član Udruženje invalida „Živeti uspravno“ iz Doljevca.

Pohvaljeni su i nastavnici, mentori djaka koji su učestvovali u pripremi programa povodom Dana škole Suzana Živković Spasić, Marija Janićijević, Andjela Mladenović, Sonja Pantović, Nemanja Petković i Stefan Stamenković.

U programu su učestvovali recitatori Viktorija Nizić, Veljko Mitić i Isidora Pejčić. Hor škole pod upravom veroučitelja, pripremio je i izveo nekoliko kompozicija, a svoj nastup imalo je i nedavno osnovano Folklorno društvo „Koprijan“ koje čine učenice škole. Kuvari Srednje škole Doljevac, pod mentorstvom profesora Nemanje Cvetkovića, za sve zvanice pripremili su posluženje. Voditelji programa bili su djaci Veljko Mitić i Anja Vidojković.

J.Kozomara

 

Foto: M. Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *