Novogodišnja čarolija u školi u Malošištu- Izbor za najlepše ukrašena vrata učionice

OŠ „Vuk Karadžić“ izdvojeno odeljenje u Malošištu početkom decembra krenula je sa realizacijom projekta pod nazivom „Nova godina kuca na vrata“,  a na radost dece i svih zaposlenih u školi. Moramo istaći činjenicu da je ova ideja jako originalna i prvi put se organizuje ovakav vid nadmetanja učenika, ne kao pojedinci, već kao kolektiv odeljenja, a u cilju negovanja zajedničke saradnje, drugarstva i razvijanja kreativnosti kod dece. A da bi celokupno takmičenje bilo na visini zadatka pobrinulu su se i zaposleni pa su nagrade i pohvale uručili Deda Mraz i Baba Mrazica!

Povodom predstojećih praznika učenici i nastavnici imali su zadatak da na kreativni i zanimljiv način ukrase vrata učionice.

  • Učenici su imali zadatak da tokom prve tri nedelјe decembra ukrase vrata učionice u novogodišnjem duhu. Prema planu, u poslednjoj nedelјi decembra, birali smo najlepše ukrašena vrata škole. Zadatak je bio izuzetno težak, jer svaka vrata su imala svoju lepotu i poruku koju nose. Naša škola je dobila lik iz bajke, nestvarnu prazničnu čaroliju. Kao što je u duhu praznika, učenici koji su najlepše uredili vrata, nagrađeni su prigodnom nagradom. Pobednike smo nagradili tortom, a ostali su dobili čokoladne bombone- kaže Danijela Ibrahim psiholog škole i idejni tvorac ovog takmičenja u dogovoru sa kolegama.

I zaista je tako, unutrašnjost škole je zapravo dobila lik  mesta iz dečije mašte, tako da kada uđete i prošetate hodnicima škole imate utisak da se nalazite na Severnom polu gde je Deda Mrazovo utočište i radionica za izradu poklona.  A ovu ideju su svi zaposleni u školi rado prihvatili.

  • Veliku zahvalnost dugujem kolegama koji su podržali ovu ideju pre svega učiteljima i razrednim starešinama: Danijeli Mitrović, Snežani Milošević, Miri Pejčić, Ivici Mitiću, Tamari Antić, Gorici Stanković, Nenadu Denčiću, Vesni Rašić, Nataši Đorđević, Maji Savić, Mileni Džunić i Goranu Nikoliću. Na samom početku realizacije ovog projekta ideja je bila pre svega podsticaj kreativnosti, povećanje stepena učešća učenika u vannastavnim aktivnostima, podizanje nivoa saradnje među učenicima i podizanje nivoa saradnje među kolegama, što smo sve i ostvarili i mogu slobodno reći i nadmašili sva očekivanja. A ovi divni radovi na vratima učionica su samo dokaz šta se sve može i koliko je velika i dragocena dečja mašta– kaže Danijela ibrahim.

I direktor škole u Malošištu Bratislav Kitanović ističe da ga raduje osećaj solidarnosti i konstruktivne saradnje sa drugima i negovanje drugarstva i prijatelјstva tokom ukrašavanja škole, što je i bio glavni cilj.

  • Mogu slobodno da kažem da su svi učenici pobednici. Čestitam pobedničkim odelјenjima, a pohvalјujem i ostala odelјenja koja su učestvovala u takmičenju.  Hvala svim učenicima koji su svojom kreativnošću, maštom i originalnošću uneli u školu dah praznične, novogodišnje atmosfere. Posebno bih se zahvalio roditeljima koji su izdvojili vreme, podržali našu ideju i pomogli deci da osmisle i naprave ove divne kreacije – kaže Bata Kitanović.

Na kraju su ipak morali da budu proglašeni pobednici:

Prvo mesto osvojili su učenici VI-6 odeljenja.

Drugo mesto osvojili su učenici VII-6 odeljenja.

Treće mesto dele II-10 i V-6 odeljenje.

Kako je škola u Malošištu više puta pokazala i dokazala da je mesto gde se najpre neguje zajedništvo, prijateljstvo, kolektivni duh, svi su se zajedno radovali pobedi, predstojećim praznicima i naravno raspustu koji ih očekuje i predah od školskih obaveza. Tako da možemo slobodno reći da su sva odeljenja pobednici i da su svi osvojili nagradu za najlepše ukrašena vrata učionice.

 

One thought on “Novogodišnja čarolija u školi u Malošištu- Izbor za najlepše ukrašena vrata učionice”

  1. Ovo je prelepo! Svaka čast deci i svom nastavnom osoblju na radu sa decom! Oaza kreativnosti koja je pravi melem za dušu i oči!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *