Deci na dar! Javna biblioteka u Doljevcu povodom Dečje nedelje poklanja besplatne pozorišne predstave

U okviru Dečje nedelјe Javna biblioteka u Dolјevcu organizovaće dve besplatne pozorišne predstave za decu.

Sutra, 5.oktobra, od 11 sati biće održana predstava za predškolce i decu iz mešovitih grupa Predškolske ustanove „lane“ u Doljevcu. Predstavu „Patkica-Žutkica“ odigraće glumci  Lutkarskog pozorišta iz Niša.

Učenici od prvog do petog razreda uživaće u predstavi od 12:30 sati, a kako kaže direktor Javne biblioteke Doljevac ova predstava na zanimlјiv način spaja pozorišnu igru sa obrazovno-vaspitnim elementima i samim tim je odličan izbor za prvi susret dece sa pozorištem.

Bogi Mitić ističe da se ova ustanova kulture uvek trudi da u okviru Dečje nedelje iznenadi decu zanimljivim predstavama ili dovodi u goste glumce i pesnike koji se druže sa decom i naravno ulaz za svu decu je besplatan.

Takođe, kako dodaje Mitić, još jedna besplatna predstava za decu biće organizovana u četvrtak, 6.oktobra, pod nazivom “Zalјublјeni vitez” u izvođenju pozorišta „Duka Jovanović“ iz Aleksinca.

Glumci će posetiti učenike u školi u Čaplјincu u 10 sati,  u Orlјanu u 11:30, u Malošištu u 13:00 i u Pukovcu u 15.00 sati.

  • U predstavi igraju glumci pozorišta „Duka Jovanović“ Srđan Stojadinović i Miloš Paović. Radi se o potpuno interaktivnoj predstavi sa ukupno šest originalnih pesama-kaže Mitić.

Dodaje, da je poruka predstave  da se deca mogu igrati i najobičnijim stvarima u kući, ako upotrebe maštu. Tako metla i praško postaju mačevi, poklopci za kantu viteški štitovi… I sve to daleko od mobilnih telefona i računara.

  • Predstava je do sada izvedena oko 50 puta širom Srbije, a imala je i nekoliko gostovanja u inostranstvu. Imala je zapažena izvođenja na festivalima i kulturnim letima na u Sokobanji, Nišu, Beranu, Vrbasu, Kuli, Bijelom Polјu na Zlatiboru…- kaže direktor Javne biblioteke Mitić.

Predstava je za uzrast od 6 do 12 godina, a Javna biblioteka je obezbedila sredtstva, tako da će učenici besplatno uživati u ovoj pozorišnoj predstavi.

Na kraju dodaje da ovo nije jedini poklon mališanima, već da tokom godine Javna biblioteka organizuje mnoga dešavanja i deli razne poklone učenicima u našoj opštini. Sve za decu, neka uživaju, kaže na kraju Bogi Mitić.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *