Doljevac: Niz aktivnosti povodom Nedelje Crvenog krsta

Crveni krst Doljevac tradicionalno i ove godine sprovodi niz aktivnosti s ciljem obeležavanja nedelje Crvenog krsta.Tim povodom u prethodnom periodu organizovana je ulična manifestacija podele propagandnog materijala na temu “Istorijat i znak Crvenog krsta”, kao i “Aktivnosti Crvenog krsta Doljevac” koju su realizovali volonteri naše organizacije.

Takodje organizovana je podela paketa prehrambenih proizvoda iz lokalne donacije za decu sa posebnim potrebama sa teritorije opštine Doljevac, dok su 10.maja zaposleni i volonteri ove organizacije obišli najstarije stanovnike Doma za stara i invalidna lica Doljevac, uručili im prigodne poklone i proveli određeno vreme u druženju sa njima.

Potom smo 11.maja obeležili Dan dobrovoljnih davaoca krvi na taj način što smo prikazali izložbu radova učenika osnovne škole na ovu temu, uključujući i pobednike likovno-literalnog konkursa na temu „ Krv život znači“. Tog dana svi dobrovoljni davaoci sa teritorije  opštine mogli su da posete naš objekat i dobiju poklon od organizacije bez obzira na broj njihovih davanja, kažu u ovoj organizaciji.

U obeležavanje Nedelje Crvenog krsta uključili su se i mladi volonteri održavajući sednicu Omladinsko -terenske jedinice, na kojoj su razmatrali izveštaj o radu iz prethodne godine.

Od strane Patronažne službe Doma zdravlja Doljevac dobili smo informaciju o rođenju bliznakinja u Kočanu, za koje smo pripremili bebi pakete koje ćemo im uručiti nakon izlaska iz bolnice, kaže Danijela Stanković iz ove organizacije.

Tradicionalno organizuju se i kvizove „Šta znaš o Crvenom krstu“ za učenike 3. i 4. razreda i kviz „Šta znaš o zdravlju-Prevencija bolesti zavisnosti“ za učenike od 5. do 8. razreda. Takmičenje će biti realizovano 27. i 28. maja u prostorijama „Starog mlina“ Doljevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *