Doljevački mali maturanti spremni za polaganje testova

Goran Ilic,direktor škole u Doljevcu
Goran Ilic,direktor škole u Doljevcu

Distribucija testova za završni ispit po školskim okruzima počela je danas, a preduzete su opsežne bezbednosne mere kako se ne bi desilo da testovi odu u javnost pre zakazane male mature. Transport testova od Zavoda za izradu novčanica, gde je štampan materijal, do školskih uprava nadziraće policija, dok je poslove unutar same štamparije nadzirala BIA.

Prema rečimadirektora O.Š. “Vuk Karadžić” u Doljevcu, Gorana Ilića, mali maturanti  će sutra u vremeno od 9 do 11 sati polagati test iz srpskog jezika, dan kasnije će rešavati zadatke iz matematike dok će u petak pisano odgovarati na kombinovana pitanja iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije.

Na teritoriji naše opštine prijemni ispit će polagati 180 učenika, ali troje zbog bolesti polagaće ispit u avgustu.  Preliminarni rezultati male mature biće objavljeni u osnovnim školama 19. juna.

Kako ističe Ilić, prijem i rešavanje žalbi zakazani su za 20. jun od 8 do 16 časova, dok će okružna komisija žalbe primati i rešavati 22. juna od 8 do 16 časova.

Konačne rezultate završnog ispita osmaci će moći da vide 25. juna do 20 časova u svojim školama.

Nakon konačnih rezultata male mature, sledi popunjavanje i predaja liste želja koje će se održavati 26. i 27. juna u svim školama od 8 do 15 časova.

Raspored po školama i obrazovnim profilima biće gotov 5. jula, a budući učenici srednjih škola ovaj raspored će moći da vide do 20 časova.

Upis u srednje škole vršiće se 6. jula, dodaje na kraju ragovora Ilić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *