Doljevački maturanti učestvuju na Maturantskoj paradi u Nišu

Sutra će maturanti Srbije još jednom zaplesati u gradovima Srbije i na najbolji način, uz Štrausa, obeležiti kraj srednje škole. Plesaće i maturanti isturenog odeljenja niške Ekonomske škole iz Doljevca, njih tridesetak od ukupno 55 koliko ih završava četvrtu godinu školovanja, ali u Nišu. Oni će se naime, pridružiti svojim drugarima iz matične škole, a zajedno sa maturantima svih ostalih niških škola nastupaće na Trgu kralja Milana. Program počinje u podne.  Pre toga od 8.30 biće održana generalna proba u parku Čair, gde će učenici dobiti i potrebne rekvizite.

-Doljevački maturanti i ove godine nastavljaju lepu tradiciju da uz ples završe srednju školu. Planirano je da naši djaci, kao i njihovi vršnjaci iz niških škola najpre u parku Čair isprobaju svoje plesne tačke, u saradnji sa instruktorima plesa, zatim preuzmu potrebne rekvizite i majce, a zatim se u 10 sati zapute ka centru Niša gde će od 12 časova početi Maturantska parada, istovremeno kada će ovaj performas biti održan i u mnogim drugim mestima u Srbiji, rekla je Radio Koprijanu profesorka Anita Milenković, koordinatorka Ekonomske škole. Nažalost, neće svi doljevački djaci koji završavaju četvrti razred uzeti učešća. S obzirom na to da se parada održava u Nišu, nisu svi u mogućnosti da dodju, pa je dolazak najavio njih tridesetak.

Maturantska parada je medjunarodni i najpopularniji omladinski projekat u regionu, a u Srbiji se održava na više od 50 lokacija, sa 11.220 registrovanih učesnika i 2.805 plesnih “četvorki”. U Srbiji se za kraj igra Užičko i nastupaju trubači.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *