Dramska sekcija Osnovne škole “Vuk Karadžić” sve aktivnija

Dramska sekcija koja radi u okviru OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu početkom ove godine postala je još aktivnija, jer su učitelji i nastavnici koji je vode, intenzivirali aktivnosti na još većem afirmisanju dece koja gaje ljubav prema glumi, da se posvete ovoj umetnosti i iskažu svoj talenat.

To znači da će ovdašnja glumačka ekipa, pored mnogobrojnih nastupa  na školskim priredbama i svečanostima lokalnog karaktera, svoje umeće prikazati i široj javnosti. Prvi koraci su već napravljeni, s obzirom na to da su mladi doljevački glumci učestvovali na nedavno održanom Zimskom pozorišnom festivalu u Aleksincu, gde su pokupili samo reči hvale, a svoj talenat i rad planiraju da pokažu i na Republičkom festivalu dramskih sekcija, koji se održava krajem svake školske godine u Leskovcu.

Dramsko stvaralaštvo neguje se u skoro svim odeljenjima doljevačke škole, a školske manifestacije pored pesama i igara, obavezno imaju i glumačke prikaze, kaže u izjavi Radio Koprijanu Vlasta Cenić, koji sa kolegama iz škole dugi niz godina aktivno vodi ovaj kreativni  segment školskih aktivnosti. Na početku drugog polugodišta, intenziviraće rad na tom polju, jer su konkurisali za još jedan značajan festival koji se održava u Leskovcu, Republički festival dramskih sekcija. – Taj nam je festival ranijih godina bio tako daleko, iako je Leskovac jako blizu. Zato ozbiljno pristupamo tome, planiramo da organizujemo takmičenje na nivou škole, da u aprilu održimo Smotru dramskih sekcija na opštinskom nivou, kako bismo odabrali najbolju predstavu koja će našu školu predstavljati u Leskovcu, pa možda se, ko zna,  otuda vratimo sa nekim priznanjem.

Festival u Leskovcu održava se 31.maja i 01. juna i predstavlja, dodaje naš sagovornik, lep način da se na još jednu školsku godinu stavi tačka.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *