Emisija “Zdrav život”

zdrav-zivotSvi se slažu sa tvrdnjom da je zdravlje dragoceno dobro o kome treba voditi računa.

Međutim, i pored tehnološkog napretka medicine, zapaža se da su mnoge bolesti sve učestalije, naročito srčane bolesti, poremećaji u krvotoku mozga ili ruku i nogu, reumatska i degenerativna oboljenja.

Zato je radio Koprijan počeo sa emitovanjem emisije pod nazivom “Zdrav život”, u kojoj ćemo pokušati da našim slušaocima približimo praktikovanje zdrave ishrane i zdrav način života.

Ova emisija se obraća slušaocima i predlaže novi, zdraviji način života koji će omogućiti sprečavanje mnogih boleti. Sagovornik u našim emisijama je Darko Mitrović, diplomirani lekar prirodne medicine, nutricionista i herbalista.

Kako kaže Mitrović,

  • Zdrav život podrazumeva mnogo više od pukog vežbanja i zdrave ishrane. Ako zaista želite da povedete računa o tome koliko zdravo živite, razmislite i o tome kakve lekove pijete, koliko često konzumirate alkohol i da li jedete sve što je vašem organizmu potrebno. –

On ističe, da je jedna od najvećih zabluda o ishrani jeste da ugljene hidrate treba izbegavati po svaku cenu. Naravno da ne treba preterivati sa ugljenim hidratima, a belo brašno i proste šećere treba u potpunosti izbaciti iz ishrane, a  cele žitarice i voće predstavljaju dragocene izvore zdravih ugljenih hidrata, bez kojih telo nema energije, a mozak ne može normalno da funkcioniše. Dugoročno izbacivanje ugljenih hidrata iz ishrane može da ostavi izuzetno negativne posledice po zdravlje.

Doktoru prirodne medicine,nutricionisti i herbalisti Darku Mitroviću možete postaviti pitanje ili zatražiti savet putem telefona 018.810.030 ili putem email-a radiokoprijan@gmail.com

Takodje emisije možete poslušati ovde

https://soundcloud.com/radiokoprijan/10092016-zdrav-zivot-emisija-1

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *