Izgradnja vodovoda u opštini Doljevac

Jovica Pešić
Jovica Pešić

Na području Doljevca je sve više bubrežnih bolesnika, a jedan od uzroka je neispravna voda za piće, rekao je za radio Koprijan Jovica Pešić, načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac. Kako je dodao zbog toga su u opštinskom budžetu predvidjena značajna sredstva za izgradnju vodosistema, a radovi su u toku u naseljima Pukovac i Belotinac. Do kraja godine bi trebalo da imamo oko 7 km gotovog vodosistema u ovim mestima.

  • Zbog ovih gorućih problema, opština Doljevac je izradila tehničku dokumentaciju za vodosnabdevanje, odnosno za izgradnju sekundarne mreže vodovoda. Ovim planovima obuhvaćena su naselja Belotinac, Pukovac, Kočane i jedan deo Doljevca. –kaže Jovica Pešić

U naselju Belotinac, gde je sekundarna mreža duga oko 10 km, ugovorena je sa nekih 80 procenata, a od ugovorene vrednosti do sada došlo je na naplatu prva privremena situacija vredna oko 4 miliona dinara.

  • Za izgradnju primarne vodovodne mreže u zapadnom delu industrijske zone u Pukovcu, mi smo konkurisali u Ministarstvu privrede za vod prečnika  25 mm. Ovo je  jedan težak projektni zadatak, koji je podrazumevao podbušivanje državnog puta II reda kao i magistralne  pruge koja je sada deo Koridora 10, ali i premošćavanje Puste Reke. Izvođač radova je “Hidromontaža” iz Beograda i tom prilikom pored privrednih subjekata koji su povezani na vodovodnu mrežu mi smo priključili i pedesetak domaćinstava koji sada imaju ispravnu pijaću vodu.- kaže za naš radio Pešić.

Deo Pukovca koji je dobio vodu su najjužnija ulica Koste Vojinovića koja vodi  ka groblju,  zatim ulica Cara Lazara, Nikole Tesle, Miloša Obilića koja vodi ka Draškovcu i Hajduk Veljkova  sve ukupno oko pet kilometara  vodovodne mreže koja bi trebalo da bude gotova do Nove godine.

M.J.

One thought on “Izgradnja vodovoda u opštini Doljevac”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *