Javna biblioteka Doljevac u okviru Dečje nedelje darivala interaktivnu predstavu učenicima u Malošištu

U toku je obeležavanje Dečje nedelje u svim školama u opštini Doljevac. Danas je, po planu i programu Dečje nedelje, „Zeleni dan“ pa su učenici u skladu sa tim nosili garderobu u zelenoj boji.

Javna biblioteka Doljevac svake godine obraduje učenike od 1. do 4 razreda i organizuje im predstave za decu u okviru  Dečje nedelje. Danas su obradovali učenike nižih razreda OŠ „Vuk Karadžić“ izdvojenog odeljenja u Malošištu interaktivnom predstavom pod nazivom „Dete od glave do pete“ Pozorišta „Dragana i Gaga“ iz Prokuplja.

Direktor Bogi Mitić kaže da je poklon predstava tradicionalna i da svake godine obraduju učenike.

  • Javna biblioteka u Doljevcu je početak obeležavanja Dečje nedelje obeležila organizovanjem bogatog programa i predstavom u ponedeljak na platou ispred ustanove. Nas je pozvala škola iz Malošišta, tačnije psiholog škole Danijela Ibrahim, i mi smo danas organizovali predstavu i za učenike u Malošištu – kaže direktor Mitić.

Dodaje, da su deca uživala i radovala se ovom iznenađenju i da je prezadovoljan što je Javna biblioteka Doljevac  u mogućnosti da organizuje i daruje deci predstave i najavio je početak „Dečje književne kolonije“ sledeće nedelje.

M.Jovanović/Foto: D.I.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *