Još jedna medalja za karatistkinju Katarinu Milovanović iz Doljevca

kaca 1Katarina Milovanović iz Doljevca vrhunska je karatistkinja kojom se naša opština može pohvaliti. Ova jedanaestogodišnja devojčica, koja već četiri godine uspešno trenira ovaj sport u karate klubu Ipon, koji organizuje treninge za decu i u Doljevcu, gotovo sa svakog takmičenja donese neko odličje. Tako je bilo i tokom ovog vikenda, na medjunarodnom turniru GRAND PRIX u Sofiji, na kojem je osvojila treće mesto u borbama pojedinačno.

Bilo je dosta takmičara i mislim da je konkurenicija bila jaka, tako da mi je drago da sam se našla na pobedničkom postolju, medju najboljima, kaže Katarina.

karate kiki

I to ne po prvi put. Katarina u svojoj kolekciji ima preko dvadeset odličja i nosilac je crnog pojasa.

-Imam 6 zlatnih medalja, 4 srebrne i 10 bronzanih sa mnogobronih turnira na kojima sam nastupala. Učestvujem na turnirima  koji se organizuju i u našoj zemlji, i u inostranstvu.  Pored Bugarske, sa ekipom sam nedavno išla i u Makedoniju, a ne propuštamo ni turnire koji se organizuju  ovde kod nas, a koji su takodje uglavnom internacionalni. Konkurencija je uvek jaka, tako da mi je svako priznanje značajno, a ujedno je i veoma veliko iskustvo, dodaje.

Kako kaže, ovim sportom nastaviće i dalje da se bavi, jer je veliki broj do sada osvojenih medalja  odličan podsticaj za dalje, tim pre jer u tom nastojanju nije sama. Katarinina starija sestra Kristina, njena je klupska kolegenica i takodje uspešna karatistkinja.

Pored  porodice i prijatelja, Katarininom  uspehu raduju se i oni koji su tom uspehu u velikoj meri doprineli, poput trenera.

Kaća je jako perspektivna takmičarka, što je potvrdila i na ovom takmičanju u Bugarskoj. Ona je sebe našla u disciplini kumite (borbe)  i odlična je u tome. Ukoliko nastavi ovim tempom imaće odličnu perspektivu i nadamo se vrhunskim rezultatima  na takmičenjima koja nas očekuju, poput Prvenstva regiona i Prvenstvo Srbije, a možda bude i jedan od pretendenata za Evropsko prvenstvo u Poljskoj sledeće godine. Napomenuo bih da se mi iz KK “Ipon” trudimo da  učestvujemo  na svim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Ovde u Doljevcu, gde takodje imamo grupu,  radimo sa nekoliko vrsnih takmičara, koji, isto kao i Katarina, imaju dobru prespetkivu, rekao nam je njen trener Milivoje Zlatković.

I to nije sve od ove devojčice. Ona takodje sa jednakim entuzijazmom trenira košarku i nada se uspehu i na tom polju.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *