Južno-moravske riblje čarolije u subotu 23. juna u Klisuri

Južnomoravske riblje čarolije, jedna od najznačajnijih kulturno-zabavno-turističkih manifestacija našeg kraja, 11. po redu,  ove godine biće održane u subotu 23.  juna na obali Južne Morave u doljevačkom naselju Klisura. Sve pripreme za ovu, sada već tradicionalnu manifestaciju, privode se kraju, rečeno nam je u doljevačkoj Javnoj biblioteci, koja je organizator Čarolija.

I ove godine očekuje se da više hiljada ljudi poseti Klisuru u vreme ovog dešavanja i to ne samo iz našeg kraja.

Centralni dogadjaj ove popularne manifestacije koja je odavno izašla iz okvira lokalog dešavanja, i dobila jednu širu konotaciju i veliki značaj,  je svakako takmičenje u pripremanju riblje čorbe, a svoje veštine pokazaće izmedju ostalih i šahisti i pecaroši.Pojedina nadmetanja poput pecanja, šaha i pikada počinju već u 10 sati. Riblja čorba će se pripremati od 14 do 17 sati, nakon čega sledi degustacija i proglašenje pobednika. Prijave zainteresovanih ekipa su u toku i moguće su do petka, dan pred manifestaciju, na telefon doljevačke Javne biblioteke 018/870-814 ili lično, od 7 do 20 časova. Za prva tri osvojena mesta pripremljene su  nagrade, a za sve ostale učesnike zahvalnice.

Takodje, posetioci će moći da prate ili da učestvuju i na drugim sportskim nadmetanjima, kao što su bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, a po tradiciji  će biće prisutan i konjički klub Nonius iz G.Medjurova, dok se za veče  priprema zanimljiv muzički program. Kako je za naš radio rekao Bogi Mitić direktor Javne biblioteke, planirano je da taj  deo programa počne u 20 časova, a očekuje se  nastup folkloraša iz Svrljiga i solo pevača iz Prokuplja i Merošine.

J.Kozomara

(Foto: J.Kozomara)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *