KMF Zadrugar pobedio u prijateljskom meču

kmfKMF Zadrugar je danas odigrao prvu utakmicu u istoriji i kluba i odmah na prvom meču pokazao da neće biti lak plen protivnicima.
Današnji sparing partner je bila Niška 92-ka koji su kao apsolutni favoriti došli u Žitorađu, s obzirom da su iskusnija, bolja, i organizovanija ekipa od Zadrugarove. Međutim, da boj ne bije svetlo oružje, već srce u junaka pokazala je danas grupica momaka iz Žitorađe koja je okupljena pre mesec dana, krenula sa Ivanom Stojanovićem u nešto nepoznato.
Od samog starta videla se glad za pobedom u očima igrača Zadrugara koji su, izostankom kapitena Miljana Miloševića, bili predvođeni danas Milošom Momirovićem ostvarili pobedu od čak 7:3! 
A ako se po jutru dan poznaje biće ovo jesen za pamćenje navijačima Zadrugara.
Treba napomenuti da su svih 10 igrača koji su danas branili boje Zadrugara dali svoj maksimum na terenu kako bi izvojevali pobedu.
Žitorađa je krenula loše, malo činilo se uplašeno što je kulminiralo golom gostiju u 8 minutu. Međutim ulaskom u igru mladog Nikole Vukadinovića Žitorađani uspevaju da povežu konce i okrenu rezultat.
Već u 13. minutu je bilo 1:1 kada je golmana Nišlija matirao Marko Milenković, u 14 minutu opet isti igrač u glavnoj ulozi ali ovoga puta na mnogo lepši način, zalomio je golmana gostiju i njega poslao u jednu a loptu u drugu stranu gola.
Do kraja poluvremena Žitorađani su imali još par šansi, a treba napomenuti da je par intervencija imao i Stefan Nikolić golman domaćih.
Drugih pola sata bili su prava poslastica za oko 50-ak gledalaca na tribinama sportske hale.
Na asistenciju iz trka Miloša Ilića, siguran egzekutor za 3:1 bio je Ivan Stanković. Dva minuta kasnije sada Stanković u ulozi asistenta a na ”semaforu” se upisuje kapiten Momirović. Minut kasnije posle greške odbrane penal i gosti smanjuju na 4:2. Trinaest minuta pošto je bio asistent, sada je na dodavanje Ivana Stojanovića siguran bio Miloš Ilić, i poslao loptu u nebranjenu mrežu.
Dva minuta kasnije posle Ilića ponovo se upisuje još jedan Miloš, ovoga puta Momirović i to drugi put na meču. Na 6:3 smanjili su gosti posle lošeg postavljanja golmana Mitrovića, a tačku na meč i konačnih 7:3 stavio je Miloš Ilić svojim drugim golom na meču, kada je presekao dodavanje na sredini terena pretrčao golmana i poslao loptu u prazan go.
Trener Ivan Stojanović kaže da je zadovoljan ali da će tek prvenstveni mečevi dati pravu sliku o igri Žitorađana. Današnji kapiten Miloš Momirović, sa nešto više optimizma nam je rekao da je zadovoljan igrom kako svojom tako i svoje ekipe, i da u Aleksinac za vikend idu na pobedu.

 

One thought on “KMF Zadrugar pobedio u prijateljskom meču”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *