Komunalci nastavljaju uređenje javnih površina u Doljevcu

Javno komunalno preduzeće „Doljevac“ nastavilo je uređenje javnih površina u Doljevcu. Prema planu, kako kaže direktor Dalibor Stamenković, radnici će urediti površine duž trotoara u centru Doljevca, odnosno delove oko drveća. Na nekim mestima, prema njegovim rečima, biće parking prostor, a biće i delova duž trotoara koji će biti uređeni poput parka.

  • Planirano je da na nekim mestima stavimo zaštitnu foliju kako ne bi nikla trava preko koje biće postavljeni ukrasni kamenčići. To nam ujedno pruža i mogućnost da sledeće godine na proleće ulepšamo ulicu sadnjom cveća- kaže Stamenković.

On dodaje da su radnici ovog preduzeća proteklih dana sređivali i kosili lokalna groblja u skoro svim naseljima doljevačke opštine, a do kraja nedelje biće uređena i grobna mesta u Mekišu i Orljanu. Takođe, košena su i školska dvorišta.

Stamenković je dodao da je u planu i uređenje staze ka tvrđavi Koprijan, odnosno seča rastinja i košenje trave. Ističe da su radovi na istraživanju srednjevekovne tvrđave Koprijan nastavljeni, arheolozi Arheološkog instituta iz Beograda neumorno rade na iskopavanju i istraživanju, a radnici JKP Doljevac će urediti stazu ka ovom značajnom lokalitetu.

M.J./Foto: M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *