Kristian Savić rodom iz Klisure nepobediv u evropskim ringovima- Majstor tajlandskog boksa

Šveđanin, srpskog porekla, Kristian Savić niže pobede u ringu. Naime, ovaj mladić čiji koreni su iz Klisure u opštini Doljevac ima 16 godina i do sada, prema rečima njegovog oca Aleksandra Savića nije izgubio ni jedan meč u tajlanskom boksu.

Tajlandski boks ili „Muay Thai“ je tradicionalna tajlandska borilačka veština u kojoj se šake, laktovi, kolena i bosa stopala koriste za udarce.

Kristijan je sa 14 godina pobedio 2 godine starijeg protivnika iz Danske koji je u tom momentu bio šampion te zemlje. Sa 15 godina pobedio je takođe 2 godine starijeg majstora ovog sporta i preuzeo titulu u kategoriji do 60 kg i postao prvak Švedske.

Ovaj Šveđanin srpskog porekla je ušao i u juniorsku reprezentaciju Švedske, koja je trebala da se takmiči na Svetskom prvenstvu, ali je ono otkazano zbog rata na Bliskom istoku.  

Kristianov otac  Aleksadar  Savić mu je ujedno i trener koji ističe u izjavi za Radio Koprijan da se trenutno pripremaju za turnir u februaru, a već u martu ih očekuje prvenstvo Švedske.

  • Kristian do sada nije izgubio ni jedan meč i vredno i naporno trenira. Kako sam se i ja bavio sportom tokom treninga i obučavanja napravio sam stil borbe kombinovanjem Muay Thai tehnike, kik boksa, karatea. Veoma sam ponosan na njegove uspehe, a Kristian nikada ne zaboravlja svoje korene, selo Klisuru i zemlju Srbiju- kaže Aleksandar Savić.

Kristiana Savića u martu očekuje i prvenstvo Švedske u kik boksu disciplina Fullcontact K-1.  On se trenutno  bori u kategoriji  juniora do 67 kg.

Kristian ima državljanstvo Švedske, ali je nedavno pokrenuo postupak kako bi dobio dvojno državljanstvo, odnosno i srpski pasoš.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *