Obeležen Dan OŠ “Vuk Karadžić”

Osnovna škola “Vuk Karadžić”u Doljevcu, jedna od najvećih u Srbiji, koju pohadja preko 1400 djaka sa tradicijom dugom 139 godina, danas je Svečanom akademijom u Javnoj biblioteci u Doljevcu obeležila svoj dan.

Doljevačka osnovna škola „Vuk Karadižić“ u 140. godinu postojanja ulazi kao jedna od najvećih škola u Srbiji po broju djaka. Ove školske godine 1 421 djak obrazuje se u ukupno 87 odeljenja i to u četiri osmorazredne škole u Doljevcu, Pukovcu, Belotincu i Malošištu i 10 četvororazrednih odeljenja u ostalim selima doljevačke opštine. – Takodje, veliku pažnju pridajemo i stvaranju uslova za odvijanje nastave po najvišim standardima, pa smo tako 78 miliona dinara uložili u rekonstrukciju škole u Malošištu, što je jedna od najvećih investicija u obrazovne ustanove na teritoriji naše opštine u poslednjih deset, dvadeset godina, a u planu je rekonstrukcija i školskih objekata u Doljevcu, Pukovcu i Belotincu, rekao je obraćajući se prisutnima Goran Ilić, direktor škole.

Učenici doljevačkog i odeljenja iz Malošišta, čiji stariji djaci trenutno pohadjaju školu u Doljevcu zbog renoviranja svoje škole, pripremili su zanimljiv program za Dan škole, pa su tako danas nastupali recitatori, hor, solo pevači, mali glumci.  Najviše pažnje bilo je posvećeno  naravno Vuku Karadžiću čije ime škola nosi.

Inače, danas je za učenike naše opštine zbog proslave Dana škole bio radni, ali ne i nastavni dan, a od sutra su svi djaci u Srbiji na malom raspustu do utorka.

Tekst i foto: J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *