Obezbeđena sredstva za kompletno opremanje novih prostorija predškolske ustanove Lane u Doljevcu

Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku izdvojilo je značajna sredstva za opremanje centralne kuhinje predškolske ustanove „Lane“ u Doljevcu. Nove prostorije sa savremenom kuhinjom nalaziće se u novoizgrađenom Obrazovnom centru u Doljevcu. Ministarstvo je za ovu namenu izdvojilo oko 9 miliona dinara bespovratnih sredstava, a opština Doljevac izdvojiće dodatna sredstva kako bi opremila nameštajem i nove prostorije gde će boraviti mališani.

Kako kaže Jelena Ilić, načelnica u lokalnoj samoupravi Doljevac, država dodeljuje gradovima i opštinama već tri godine zaredom bespovratna sredstva za projekte podrške porodicama i mere populacione politike, a opština Doljevac je aplicirala projektom i dodeljena su joj sredstva.

Prema projektu resorno ministarstvo finansiraće opremanje centralne kuhinje predškolske ustanove sa blizu 9 miliona dinara,  a opština Doljevac izdvojiće dodatna novčana sredstva, oko 2 miliona, za opremanje kompletnog objekta.

Tako će mališani, koji pohađaju predškolsku ustanovu u Doljevcu, boraviti u novom ambijentu u sklopu Obrazovnog centra, a takođe imaće i kompletno nov nameštaj i prateći program. Takođe, nastaviće se distribucija užine svim predškolskim grupama u opštini Doljevac.

Ovim projektom predviđene su i edukacije iz oblasti populacione politike, kao i usklađivanje rada i roditeljstva i međugeneracijske solidarnosti.

Javna nabavka biće raspisana uskoro, tako da, prema rečima načelnice Ilić, kompletno opremanje predškolske ustanove „Lane“ u Doljevcu, biće završeno do početka nove školske godine.

Ove godine Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku izdvojilo je oko 400 miliona dinara za predškolske ustanove.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *