Okolina Koprijan tvrdjave ulepšana novim sadnicama

Nakon brda Kukumiga u Orljanu, i doljevačkog školskog igrališta, pošumljavanje sadnicama crnog bora nastavljeno je danas na obroncima planine Seličevice, u okolini srednjevekovnog grada Koprijana. Pored volontera Crvenog krsta, radnika Javno-komunalnog preduzeća Doljevac, koje je i nosilac ovog posla,i pojedini radnici opštinske uprave pridružili su se ovoj akciji, koja već nekoliko dana traje u opštini Doljevac.

Radnici opštinske uprave

Do sada je na orljanskom brdu posadjeno 5 000 sadnica crnog bora, a isto toliko i danas oko Koprijana. Takodje, 40 sadnica srebrnolisne lipe od juče krasi igralište škole u Doljevcu, a još četrdeset će biti posadjeno oko PU “Lane” u Pukovcu, gde je u planu i sadnja 20 topoli.

Volonteri u akciji pošumljavanja

Kako je u izjavi Radio Koprijanu rekla Danica Cvetković, inženjer zaštite životne sredine,koja sve vreme aktivno učestvuje u realizaciji ovog projekta, jesen je idealno vreme za sadnju crnog bora, odnosno svih četinara, jer uspevaju beć velike nege. –Do proleća sadnice će imati dovoljno vremena za rast svojih nadzemnih organa i očekujemo da će naš trud biti u potpunosti uspešan.

Ovaj posao, najverovatnije, biće završen u ponedeljak, pošumljavanjem  lokacije u Pukovcu, a očekuje se učešće i tamošnjih djaka, s obzirom na veliki odjek koji je poziv nadležnih imao kod školaraca u Doljevcu, koji su u petak aktivno učestvovali u oplemenjivanju svog školskog prostora.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *