Opet “lude” vožnje po ovdašnjim drumovima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u centralnoj akciji pojačane kontrole, isključili su iz saobraćaja 45 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, trojicu pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i dvojicu koji su vozili i pod dejstvom alkohola i pod dejstvom narkotika, saopštavaju iz policije.

Saobraćajna patrola u Nišu zaustavila je muškaraca (21) koji je, upravljajući automobilom „folksvagen“ sa probnom vozačkom dozvolom, pod dejstvom kokaina i sa 0,61 promila alkohola u organizmu, tri puta uzastopno prošao na crveno svetlo.

U Gadžinom Hanu iz saobraćaja je isključen vozač „reno megana“ (42) sa 2,01 promil alkohola u organizmu, u Doljevcu vozač „audija“ (62) sa 1,75 promila, a u Merošini vozač „mercedesa“ (63) sa 1,23 promila alkohola.

Takođe, u Nišu policija je zaustavila vozače „mercedesa“ (43) i „lančije“ (32) koji su vozili sa 1,64 i 1,43 promila alkohola, kao i muškarca (26) koji je upravljao „golfom“, bez vozačke dozvole i sa 1,66 promila alkohola.

Saobraćajna patrola u gradu zatekla je trojicu vozača „pežoa“ (26), „iveka“ (25) i „tojote“ (41) koji su bili pozitivni na marihuanu, dok je muškarac (33) vozio „fijat“ pod dejstvom kokaina, benzodiazepina i marihuane i sa 0,65 promila alkohola u organizmu.

Ovim vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave. Inače, u dane vikenda, na području Policijske uprave u Nišu, otkriven je ukupno 451 saobraćajni prekršaj. Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju, kažu iz PU Niš.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *