Po četvrti put odloženo sudjenje za pogibiju mladića Željka Ristića iz Šainovca, na sudu se nisu pojavili ni optuženi Perić, ni njegov advokat, ni ključni svedok Disić

Agonija porodice Ristić iz Šainovca, kako i sami kažu, se nastavlja, s obzirom na to da je i danas, četvrti put zaredom, odloženo sudjenje Miodragu Periću (39) iz istog mesta, koji se tereti da je 28. decembra 2021. godine, vozeći u pijanom stanju, sa 2,27 promila alkohola u krvi, usmrtio mladića Željka Ristića (19) nadomak kuće u kojoj je živeo.

Ovog puta, kako piše Telegraf, do odlaganja je došlo jer se pred sudom nije pojavio okrivljeni, ali ni njegov branilac Mirko Petrović, kao ni ključni svedok Marko Disić.

Perić je Višem sudu dostavio molbu za odlaganje zbog bolesti i uz nju priložio lekarske nalaze i upute.

Sudija Mirko Drašković rekao je da će glavni pretres biti odložen, ali je najavio da će dati nalog za Perićevo privođenje i hapšenje ukoliko se ne bude pojavio na narednom ročištu. On je takođe najavio da će, ukoliko na ročište ne dođe Perićev advokat Mirko Petrović, odrediti okrivljenom branioca po službenoj dužnosti.

Porodica nastradalog mladića ogorčena je napustila sudnicu, a prema pisanju Telegrafa, Željkov deda Nikola Perić rekao je da “njihovoj agoniji nema kraja” i da je ispravno to što je sudija rekao da će uhapsiti Perića. Dodao je da Perića viđaju u selu i nije nepokretan. On je rekao da bi pred sudom morao da odgovara i Marko Disić koji je bio u kolima kada je njegov unuk ubijen.

Podsetimo, Perić se tereti da je izazvao udes u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled potpune alkoholisanosti, upravljajući kolima i ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, krećući se nedozvoljenom brzinom od najmanje 70 kilometara na čas gde je dozvoljena brzina u naselju bila 50 kilometara na čas, piše dalje ovaj portal. On je optužen da je prešao na kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera i udario u sada pokojnog Željka nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnim povredama, usled kojih je ubrzo preminuo na licu mesta.

Perić se pred sudom branio da je bio onesvešćen od alkohola, a da je vozio Disić koji ga je navodno zbog toga prijavio policiji, dok je Disić odbacio sve optužbe nazvavši Perića “lažovom i sramotom za ljudski rod”.

Porodica stradalog mladića takođe je tokom suđenja izrazila sumnju da se za volanom te tragične večeri nalazio Perić, zbog toga što je od alkohola bio obeznanjen i kada ga je Hitna pomoć prevezla iz Doljevca u niški Klinički centar.

Izvor: Telegraf

Foto: Telegraf

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *