Počela Dečja književna kolonija u Doljevcu

Danas je počela  Dečja književna kolonija u Doljevcu koja će trajati do subote 23.okotbra. Po dvanaesti put okupili su se mali sanjari, talenti, budući pesnici, lјubitelјi poezije i zaljubljenici u pisanu reč. Doček dece bio je u 11 sati u prostorijama organizatora ove manifestacije Javne bibloteke,  a zatim je organizovan i prijem kod predsednika opštine. Na koloniji učestvuje  dvanaestoro dece iz Srbije, a sa njima će raditi dvadeset medijatora, odnosno profesori književnosti, pesnici za decu, pisci i zabavlјači.

Direktor Javne biblioteke Bogi Mitić kaže da je ovo jedinstvena manifestacija u ovom delu naše zemlje i da ga raduje činjenica da je opština Doljevac 12-ti put domaćin mladim nadama i budućim piscima.

  • Ove godine imamo 12-oro dece iz Kragujevca, Prokuplja, Niša, Blaca i Jelašnice, naravno tu su i deca iz naše opštine, a tokom druženja sa decom će raditi proslavljeni pisci za decu i profesori srpskog jezika i književnosti- kaže Mitić.

Svrha Dečije književne kolonije je da afirmiše književno stvaralaštvo kod najmlađih, a planirane su brojne kreativne radionice sa mentorima- pesnicima koji pišu za decu.

Ove godine planirane su i posete doljevačkim školama, istorijskim znamenitostima i drugim zanimljivim destinacijama.

  • Naše male goste upoznaćemo sa istorijom i kulturnim nasleđem našeg kraja. Planirano je da obiđemo crkvu Svetog Jovana i Šuplji kamen na brdu Kukumiga, zatim srednjevekovni grad Koprijan, ali i znamenitosti u Nišu i posetimo i Konjički klub Nonius u Međurovu- dodaje Mitić.

Učesnici kolonije su učenici od četvrtog do osmog razreda. Nakon završetka ove manifestacije Javna biblioteka će, kao što je to činila i ranije, štampati Zbornik pesama nastalih na Dečjoj književnoj koloniji, a koji će biti promovisan u gradovima i školama odakle su učesnici ove Dečje književne kolonije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *