Potpuna obustava saobraćaјa vozova na pruzi Niš-Preševo

Zbog radova na modernizaciji i rehabilitaciji pruge Niš – Brestovac, na međunarodnom železničkom Koridoru 10. „Srbiјa Voz“ a.d. obaveštava korisnike svoјih usluga da se, zbog infrastrukturnih radova na pruzi od Niša do Brestovca, od 18. oktobra 2021. godine, u potpunosti  obustavlja saobraćaј vozova za prevoz putnika na relaciјama:

-Niš-Preševo-Niš

-Niš-Leskovac-Niš, i

-Niš-Prokuplje-Niš

Železnička deonica Niš-Brestovac, pripada južnom delu panevropskog Koridora 10 i od velikog je značaja za regionalni i međunarodni saobraćaj.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen su  30. septembra 2021. godine prisustvovali u Donjem Međurovu kod Niša na ceremoniji obeležavanja početka radova na modernizaciji i rehabilitaciji pruge Niš-Brestovac na međunarodnom železničkom Koridoru 10.

Taj projekat ima za cilj razvoj železničke infrastrukture na toj deonici, i to za brzinu do 120 km/h, kao i integraciju najvažnije međunarodne železničke pruge panevropskog Koridora 10 kroz Srbiju, kojoj pripada i deonica Niš-Brestovac.

Projekat podrazumeva rekonstrukciju i modernizaciju donjeg i gornjeg stroja, pojedinih staničnih koloseka i perona, kao i putnih prelaza, zatim rekonstrukciju i modernizaciju vodova (kontaktne mreže) i napajanja električnom energijom, rekonstrukciju i modernizaciju signalno-sigurnosnih i telekomunikacionih instalacija, kao i mostova i propusta, zaštite voda i odvodnjavanja koloseka i stanica.

Cilj modernizacije železničke infrastrukture na Koridoru 10 kroz Srbiju je rekonstrukcija postojećih pruga i dogradnja drugog koloseka na deonicama gde su izgrađene jednokolosečne pruge.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *