home Hronika, Vesti Doljevac: Pijan i bez položenog vozačkog ispita vozio “forda”

Doljevac: Pijan i bez položenog vozačkog ispita vozio “forda”

U Doljevcu je, tokom kontrole saobraćaja za vikend, kako saopštavaju iz policije, zatečen dvadesetdvogodišnji vozač koji je u alkoholisanom stanju vozio auto marke „ford“.  Njemu je u organizmu regiostrovan nivo alkohola od  1,90 promila, a da stvar bude još gora, vozač nema položen vozački ispit, naglašavaju.

Protiv njega će biti podneta prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su i u Nišu, u redovnoj kontroli saobraćaja, tokom vikenda, zadržali šest vozača koji su automobilima upravlјali pod dejstvom alkohola, stoji dalje u saopštenju policije.

Policija je alkotestirala tridesetčetvorogodišnjeg vozača „fijata“ i utvrdila da vozi sa 2,54 promila alkohola u organizmu, kao i četrdesetpetogodišnjeg vozača „opela“ koji je upravlјao vozilom sa 2,16 promila.

Vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će, zbog učinjenog prekršaja nasilnička vožnja, biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Policija je, tokom vikenda, zadržala i vozače starosti 40 i 55 godina koji se sumnjiče da su, upravlјajući vozilima sa 1,92 i 1,39 promila alkohola u organizmu, sleteli sa puta i udarili u ogradu.

Protiv ovih vozača će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Takođe policija je u Merošini, u redovnoj kontroli saobraćaja, pokušala da zaustavi dvadesetšestogodišnjeg vozača „audija“, koji se oglušio o naređenje da stane, a kada ga je patrola sustigla, utvrđeno je da je vozilom upravlјao sa 1,87 promila alkohola u organizmu i bez upalјenog svetla.

Nјemu je određeno zadržavanje, nakon čega mu je Prekršajni sud u Nišu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 220.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravlјanja vozilom B kategorije u trajanju od jedne godine i 25 kaznenih poena.

Radio Koprijan

Foto: Ilustracija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *