Počela Nedelja Crvenog krsta

Doljevački Crveni krst danas obeležava Svetski dan Crvenog krsta. Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i Nedelja Crvenog krsta od 8. do 15. maja 2019. godine biće obeleženi temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je “ljubav”. Kako kažu iz doljevačke  organizacije danas slave  hrabrost i posvećnost volontera i zaposlenih, čije aktivnosti i predan rad omogućavaju ublažavanje ljudske patnje, spasavanje života i doprinose jačanju otpornosti zajednice. Crveni krst Doljevac u okviru Nedelje Crvenog krsta realizovaće brojne aktivnosti, rekla je u izjavi za radio Koprijan Marija Milojević volonter ove organizacije.

  • U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta biće organizovana izložba u Domu zdravlje u Doljevcu, u petak 10.maja, a biće izloženi crteži dece čiji su radovi inspirisani temom „Krv život znači“. Najuspešnijim učenicima biće dodeljena priznanja. Korisnici dnevnog boravka Crvenog krsta u Doljevcu, u toku ove nedelje, posetiće i korisnike Doma za stara i invalidna lica u Doljevcu- rekla je Marija Milojević volonter ove organizacije.

Kao i svake godine biće održan i kviz, takmičarskog karaktera, pod nazivom „Šta znaš o Crvenom krstu?“ , a nadmetaće se školarci OŠ „Vuk Karađžić“ Doljevac. Za učesnike biće obezbeđene prigodne nagrade.

Tradicionalno, volonteri doljevačkog Crvenog krsta posetiće i sve bebe rođene u ovoj nedelji i darovaće im prigodne poklon pakete.

Kako je rekla Marija Milojević planirane su još brojne aktivnosti kako bi na pravi način obeležili Nedelju Crvenog krsta biće realizovane brojne edukativne radionice i podela flajera i širenju znanja o ovoj humanitarnoj organizaciji  pokazujući različitost aktivnosti organizacije i isticanje originalanog, inovativnog i neobičnog pristupa Crvenog krsta u odgovoru na humanitarne izazove.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *