home Ekonomija, Vesti Produžen rok za izbor kandidata za program Moja prva plata

Produžen rok za izbor kandidata za program Moja prva plata

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je da poslodavci iz privatnog i iz javnog sektora, koji učestvuju u programu „Moja prva plata“ mogu da izaberu kandidate do 30. novembra 2021. godine. Rok za povezivanje i konačan izbor kandidata, koji predviđa treća faza programa koji je za poslodavce iz privatnog sektora otpočeo 1. novembra, produžen je do kraja meseca, do kada traje i za poslodavce iz javnog sektora. U roku od 15 dana od dana završetka izbora kandidata, biće formirane konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima, koje će biti dostupne na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Kako je istaknuto na zvaničnom sajtu Moja prva plata, povezivanje poslodavaca iz privatnog sektora i kandidata je produženo do 30. 11. 2021. godine. Poslodavci iz javnog sektora imaju opciju za izbor kandidata na oglašene pozicije u periodu od 16. 11. do 30. 11. 2021. godine. Kandidati koji dobiju ponudu od poslodavaca imaju rok od 48 časova da prihvate ponudu, a najkasnije do 30. 11. 2021. godine. Ukoliko je ne prihvate u navedenom roku, ponuda se poništava. Dodaju, da ne postoji mogućnost poništavanja do sada izvršenih povezivanja kandidata i poslodavca.

U četvrtoj fazi realizacije programa, biće potpisivani trojni ugovor između NSZ, poslodavca i izabranog kandidata, dok će sprovođenje programa početi u roku od 15 dana od dana formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima. Program „Moja prva plata“ realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci, tokom kojih NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara.

Podsetimo, oko petnaestak poslodavaca sa teritorije opštine Doljevac oglasilo je slobodne pozicije za mlade početnike.

One thought on “Produžen rok za izbor kandidata za program Moja prva plata

 1. POŠTOVANI,
  KAKO DA SE POVEŽEM SA KANDIDATOM.
  ,,AS BUGI,,
  DARKO BUGANIK SUTJESKA 39. LOVĆENAC
  PIB:111623792
  MAT BR. 65547325

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *