Radovi na Obrazovnom centru u Doljevcu u punom jeku!

Radovi na izgradnji novog Obrazovnog centra u Doljevcu, ovih dana, su poodmakli što se tiče prve faze gradnje. Završeno je zidanje prizemnog dela objekta, izlivena je ploča, a užurbano se radi na zidanju prvog sprata.

Očekivanja su da i prva i druga faza gradnje, bude završena do kraja godine, rečeno je, radnije, radio Koprijanu u doljevačkoj lokalnoj samoupravi.

Kako je rekla Jelena Stojković iz Odeljenja za građevinu Opštine Doljevac prva faza izgradnje ulazi u završnicu, a u toku je i tender za izgradnju druge faze ovog kapitalnog objekta.

Završetak tendera je početkom avgusta i posle svih zakonskih procedura očekuje se i potpisivanje ugovora za izgradnju druge faze objekta.

  • Prva faza izvodjenja radova na rekonstrukciji i dogradnji školske ustanove „Lane“ u Doljevcu u Obrazovni kompleks, je u toku, a planira se zavrsetak ove faze gradnje krajem avgusta. Ona obuhvata grube građevinske radove, dok je druga završna faza objekta. Trenutno je u toku tender koji je Ministrarstvo privrede raspisalo za II fazu izvodjenja radova. Tender ističe 1.avgusta nakon čega će se pristupiti odabiru izvodjača i izvodjenu radova.- rekla je Jelena Stojković radio Koprijanu.

Novi objekat, imaće kapacitete i sadržine u skladu sa propisima za ovu vrstu objekta,  savremenim pedagoškim trendovima kao i tekućim i perspektivnim potrebama investitora.

Definisan je broj grupa dečijeg vrtića, broj klasičnih i specijalizovanih učionica srednje škole (pretežno-specijalizovanih-računarskih učionica). Predviđen je i jedan auditorijum, u formi specijalizovane učionice sa denivelacijom (za predavanja, ispitne testove, obuku nastavnika i sl.), koji je takođe specijalizovana računarska učionica.

Osim prostorija namenjenih obrazovnim funkcijama, idejnim rešenjem su definisane i potrebne komunikacije, administrativne, sanitarne, prateće i tehničke prostorije.

U sklopu dečije ustanove, predviđena je kuhinja za sva matična i isturena odeljenja, sa potrebnim ulazima, pripremama, magacinima, prostorijama za personal i punktom za otpremu i prijem obroka za isturena odeljenja.

Ovako će Obrazovni centar izgledati kada bude završen

Podsetimo u Obrazovnom centru, površine 2000 kvadrata, biće smeštena srednja škola, mada se još uvek razmatra obrazovni profil za koji će se od naredne godine  u Doljevcu školovati kadrovi, kao i predškolska ustanova “Lane”. Na taj način biće rešen i problem sa nedovoljnim kapacitetima za decu predškolskog uzrasta, jer više godina unazad postoje duge liste čekanja za smeštaj dece u vrtić na našoj teritoriji. Trenutno deca iz doljevačkih grupa ovog vrtića borave u privremenim prostorijama u zgradi u blizini gradilišta.

M.Jovanović/Radio Koprijan

Foto: M.Jovanović/Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *