Republički festival “Riznica talenata”: Dunja Tošić iz Malošišta osvojila 3.mesto

U niškom Učiteljskom domu juče je održana završnica Republičkog festivala „Riznica talenata“. Ovaj festival organizuje se već pet godina i okuplja talentovane osnovce iz cele Srbije i regiona. Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ odeljenja u Malošištu, od samog početka ovog festivala, učestvuju i takmiče se u raznim kategorijama. Ove godine Dunja Tošić, učenica IV razreda, iz Malošišta osvojila je treće mesto u muzičkoj kategoriji. Kako kaže učiteljica Danijela Mitrović, njena učenica osvojila je žiri prelepim glasom i pevačkim umećem.

Na ovogodišnji konkurs Učitelјskog društva Niš, koji je raspisan povodom održavanja Festivala „Riznica talenata“ pristiglo je preko 4 000 radova iz čitave Srbije, u svim kategorijama.
Ove godine pristigli su takmičari i iz  Makedonije i Bugarske, što potvrđuje da je Festival na međunarodnom nivou već nekoliko poslednjih godina, kaže učiteljica Danijela Mitrović.

  • „Riznica talenata“ se održava već petu godinu zaredom. Naši učenici učestvovali su od samog početka i dobijali su diplome i zahvalnice. Ovo je prvi put da je naš učenik osvojio nagradu. Moja učenica Dunja Tošić iz Malošišta takmičila se je u muzičkoj kategoriji – pevanje i osvojila 3.mesto. Ona je pevala izvornu  pesmu „Udade se Jagodo“ i svojim talentom oduševila je članove komisije- ističe učiteljica odeljenja IV/12 u Malošištu.

„Riznica talenata“ je specifično takmičenje gde se učenici takmiče u nekoliko kategorija kao što je likovna, literarna, dramska, muzička i plesna.

Festival je namenjen učenicima osnovnoškolskog uzrasta i učestvuju deca iz cele Srbije. Deca se takmiče u pet kategorija, a konkurs je bio raspisan pre nekoliko meseci. Osnovci učestvuju sa radovima u literarnoj i likovnoj i plesnoj kategoriji. Ono što je posebno interesantno to je takmičenje u dramskoj kategoriji. Deca glume, ali u predstavi koja je autorsko delo jednog ili više mentora iz određene škole koja se takmiči.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *