Šahovsko takmičenje u Perutini

Proteklog vikenda Šahovski klub „Koprijan“ iz Klisure u saradnji sa OŠ „Vuk Karadžić“ i Mesnom zajednicom Perutina organizovao je šahovski turnir rekreativnog karaktera u Perutini. Turnir je održan u nedelju 5.maja u prostorijama škole u Perutini. Kako kaže Radivoje Mitrović, predsednik ovog kluba, cilj ovog turnira je aktiviranje ruralnog i sportskog turizma, ali i upoznavanje dece sa osnovama šaha. Mitrović dodaje da bi deca  trebalo što češće da igraju šah zbog velike koristi za njihov intelekt, uravnoteženi razvoj i funkcionisanje celokupne ličnosti.

Takmičenje je bilo organizovano u dve kategorije. U seniorskoj kategoriji učestvovalo je 11 takmičara, a pobednik turnira je Vlada Kulić iz Orljana, koji je osvojio pehar, medalju i diplomu. Drugo mesto zauzeo je Aleksandar Jovanović iz Rusne, a treće Tomislav Miljković iz Šarlinca.

U kadetskoj konkurenciji bilo je 6 takmičara. Prvo mesto pripalo je Danijelu Nikodijeviću iz Perutine, drugo mesto osvojio je Mateja Jovanović iz Klisure, a treće Vuk Ilić iz Perutine.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *