Sergej Trifunović na naplatnoj rampi Doljevac

Glumac i  predsednik  Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović i aktivista grupe “SLOBODA = ISTINA + PRAVDA”Zoran Djajić danas su u 16. časova na naplatnoj rampi Doljevac održali  konferenciju za štampu, govoreći  pre svega o saobraćajnoj nesreći koja se nedavno dogodila baš na ovom mestu, a koja je uzburkala javnost ne samo u našem kraju, već u celoj zemlji, tražeći, kako su istakli potpunu istinu o ovom dogadjaju.

Podsetimo, tog kobnog 31. januara  vozilo marke „škoda“, koje se kretalo velikom brzinom iz pravca Niša ka Leskovcu, a u kojem se nalazio v.d. direktora Koridora, sada u ostavci Zoran Babić, nije se  zaustavilo kod naplatne stanice Dolјevac, već je udarilo u vozilo „opel astra“, koje je stajalo u redu za čekanje na naplatnoj stanici. Od siline udara „opel astra“ se pomerila napred i udarila u vozilo „folksvagen pasat“, koje je takođe bilo zaustavlјeno na naplatnoj stanici i čiji je vozač plaćao putarinu. Sve to uslovilo je pogibiju Stanike Gligorijević, dok je petoro ljudi povredjeno. Za nesreću se tereti vozač Zorana Babića.

Danas je uz prisustvo manjeg broja ljudi, opet  pokrenuto pitanje o kojem se od tog kobnog dana spekuliše u medijima, a tiče se učešća v.d. direktora Koridora, sada u ostavci Zorana Babića u ovom slučaju. Naime, zvanična verzija dogadjaja je da se Babić nalazio na zadnjem sedištu vozila u trenutku nesreće, dok se nezvanično pojavilo još nekoliko verzija koje se kose sa zvaničnom pričom.

Svi snimci sa nadzornih kamera dugo  nisu bili dostupni javnosti, a pojavili su se tek juče  u pojedinim medijima. Danas  je istaknuto u obraćanju novinarima da su  snimci sa nadzornih kamera koji su objavljeni ovih dana montirani i to, kako je Trifunović istakao, veoma loše. – Nalazimo se danas ovde zato što zahtevamo istinu o svemu što se dogodilo. Jer, kao  filmski radnik mogu da kažem da je ono što smo videli očajno montiran snimak zbog koga biste pali na ispitu na prvoj godini iz filmske montaže.

Članovi PSG, kako je Trifunović dodao, danas će posetiti porodicu poginule žene, kako bi im pružili podršku.

Tom prilikom saobraćaj nije bio blokiran i odvijao se bez problema.

 

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *