STOP divljim deponijama! Komunalna inspekcija u Doljevcu najavljuje pojačan nadzor

Nekultura, navika, nedostatak svesti o potrebi očuvanja životne sredine, nešto četvrto, ili sve to zajedno i dalje su uzrok jednog od najvećih ekoloških problema u našem kraju, divljih deponija. Niču ko pečurke posle kiše, a i posle svih apela nadležnih čini se, situacija se nije mnogo makla s mrtve tačke.

Da li će se i u ovom, kao i u mnogim drugim slučajevima, nažalost potvrditi teorija da se naš narod može opametiti samo ako se „udari po džepu“, videće se tokom ove godine, s obzirom na to da Komunalna i Inspekcija za zaštitu životne sredine najavljuju intenzivno praćenje stanja na terenu, kako bi se stalo na put ovim lošim navikama. Kako kažu, gotovo preko noći niču nove divlje deponije, očišćene stare deponije vrlo brzo se napune novim količinama smeća, a bahatost pojedinaca u opštini Doljevac sve je veća.

Inače, ovih dana čisti se deponija kod igrališta blizu glavnog puta u Orljanu i pored reke Toplice, a iz Komunalne inspekcije kažu da je ovde, kao i na drugim mestima koja za to nisu predvidjena, strogo zabranjeno bacanje smeća i šuta. Najavljuju redovne, svakodnevne kontrole od strane Komunalne inspekcije i kažnjavanje prekršilaca ove zabrane.

Pozivaju i gradjane da pomognu tako što će, čim uoče pojedince koji bacaju smeće na divlje deponije, prijaviti problem na broj 069-88-00-219. Mogu doći i lično podneti prijavu, kako bi inspekcija mogla odmah da postupi po prijavi i izađe na teren.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *