Sudjenje za pogibiju Željka Ristića: Pronadjeni tragovi povraćanja na desnoj strani trenerke svedoka Disića

Forenzičar Zavoda za sudsku medicinu u Nišu dr Dejan Šorgić potvrdio je u Višem sudu u Nišu da masovne fleke na trenerki Marka Disića potiču od povraćanja, a ne od prašine ili blata i da se uglavnom sve nalaze sa desne strane donjeg i gornjeg dela trenerke, najbitnija je novina sa nastavka sudjenja za pogibiju mladića Željka Ristića iz doljevačkog sela Šainovac. Nesreća se, podsetimo, dogodila 28. decembra 2021. godine oko 22.30, kada se mladić vraćao kući nakon odrađene druge smene u fabrici, a pred sudom se kao osumnjičeni nalazi Miodrag Perić takodje iz Šainovca, koji pak tvrdi da se u trenutku udesa za volanom nije nalazio on već Marko Disić.

Šorgić je danas svedočio na sudu kako bi izložio rezultate dopunskog forenzičkog veštačenja koje je predsednik sudskog veća Mirko Draškovć naložio kako bi se sa sigurnošću ustanovilo ko je vozio automobil kojim je usmrćen Željko Ristić (19).

Milan Petrović, advokat okrivljenog Perića, posebno je insistirao na veštačenju trenerice koju je u momentu nesreće nosio Marko Disić, uz objašnjenje da će, ukoliko se nalazio na mestu suvozača kao što tvrdi, imati fleke od povraćanja na levoj strani trenerice, a da će fleke biti sa desne strane ukoliko se nalazio na mestu vozača. Forenzičar Šorgić je kazao da je veštačenje fleka na Disićevoj trenerici pokazalo da masovne fleke imaju DNK profile, što upućuje da se radio o povraćanju, jer da se radi o blatu ili prašini DNK profila ne bi bilo. Šorgić je rekao da je analiza pokazala da je u tom uzorku sa Disićeve trenerice trag Miodraga Perića dominantniji.

Suđenje za smrt nesrećnog mladića biće nastavljeno 23. februara kada će o dodatnom veštačenju bioloških tragova forenzičaru imati priliku da postavljaju pitanja advokati i tužilac Višeg javnog tužilaštva.

Sudija Mirko Drašković uvažio je predlog advokata porodice nastradalog Željka Dušana Bobolkova da na sledećem ročištu bude saslušan i Marko Disić. Drašković je rekao da će Disić biti saslušan nakon što advokati i tužilac postave pitanja veštaku. Perićev branilac Marko Petrović bio je protiv novog svedočenja Disića, uz obrazloženje da je do sada više puta saslušavan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *